REAL DOČEKUJE GALATASARAY

Drogba i Sneijder potpuni autsajderi u Madridu?

03.04.2013 u 11:56

Bionic
Reading

Iako je Barcelona ranije u subotu remizirala na gostovanju u Vigu, Jose Mourinho u Zaragozi je na teren odlučio izvesti jedan šaren sastav koji nije oduševio igrom, te je protiv slabašnog protivnika odigrao samo 1:1. Međutim, prvenstvo je odavno izgubljeno za Kraljeve, pa maksimalan fokus na Ligu prvaka ne iznenađuje

Gostovanje u Zaragozi zbog oporavka od lakših povreda propustili su Raphael Varane i Fabio Coentrao koji se danas vraćaju u konkurenciju za nastup. Od ozljede se oporavio vratar Iker Casillas koji se danas očekivao na klupi, ali zasada je ostao izvan konkurencije, a trenerovom odlukom otpali su Carvalho, Callejon, Morata, Nacho i Albiol što će reći kako Mourinho na raspolaganju ima sve igrače.

Protiv Zaragoze u početnom sastavu nisu se našli Xabi Alonso, Sami Khedira, Mesut Özil i Angel di Maria, ali oni se danas očekuju od prve minute na terenu. Pred prvenstvene utakmice Jose Mourinho često zna izbjeći 'sedmu silu' i na konferenciju poslati svog pomoćnika Aitora Karanku, ali u Ligi prvaka Portugalac je taj koji najavljuje utakmice. Na početku obraćanja dotaknuo se svojih nekadašnjih igrača koji danas igraju u redovima turskog kluba:

Dvoznak.com

Sve najave i prognoze pronađite na adresi za pametno klađenje - Dvoznak.com


'Sneijeder i Drogba su dva igrača koja su mi dala jako puno dok sam ih vodio i prema obojici osjećam ogroman respekt. Oni danas više nisu pod mojim vodstvom, ali ih smatram dobrim prijateljima što ćemo zauvijek i ostati'.

Potom je Mourinho rekao par riječi i o Galatasarayju:

'Mnogi misle kako smo dobro prošli kada smo izvukli Galatasaray, ali očekuje nas jako teška utakmica. Galatasaray ima iskusnog i jako kvalitetnog trenera koji ima iskustvo vođenja utakmica na ovoj razini. Također, u svojim redovima imaju prekaljene nogometaše s međunarodnim iskustvom, a najjačim dijelom momčadi smatram njihovu ofanzivu gdje imaju Drogbu, Sneijdera i Yilmaza. Trojac je to o kojem ne treba trošiti riječi, oni mogu danas igrati u bilo kojoj svjetskoj momčadi'.

Kraj konferencije bio je rezerviran za vlastitu momčad:

'Moramo odigrati maksimalno motivirano. Mi smo najtrofejniji klub ovog natjecanja i moji igrači moraju toga biti svjesni, moraju biti svjesni povijesti kluba čije boje trenutno brane. Madrid je devet puta osvajao ovo natjecanje, ali posljednjih godina nije uspijevao prolazak četvrtfinala što nije bilo zadovoljavajuće za navijače. Prvi cilj smo ostvarili, došli smo u četvrtfinale, ali nemamo se namjeru tu zaustavljati!'

Turski gigant i aktualni prvak Galatasaray večeras igra prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv superjakog Real Madrida na Santiago Bernabeuu. Motivirani Turci nadaju se kako u prvoj utakmici mogu izboriti pozitivan rezultat kako bi im ostale dobre šanse za izboriti iznenađenje i prolaz u polufinale u Istanbulu, jer svi su postavili Real kao ogromnog favorita u ovoj utakmici.

Kako ne bi bilo opuštanja trener Fatih Terim je u prošlom kolu domaćeg prvenstva, u mini derbiju protiv Istanbula , na teren poslao najjače snage koje je imao na raspolaganju. Burak Yilmaz riješio je stvar već u prvom poluvremenu i s dva pogotka osigurao je prvacima i vodećoj momčadi prvenstva nova tri boda. Terim je zadovoljan igrom ali i činjenicom kako se nitko nije ozlijedio. Za razliku od slabašnog Istanbula večeras njegove izabranike čeka jaki Real Madrid, no Terim je svjestan koje je to tajno oružje Galatasaraya u ovoj utakmici.

Ponuda kladionica

Ako je suditi po ponudi svih hrvatskih kladionica, madridski Real apsolutni je favorit u večerašnjo utakmici jer koeficijent na Mourinhovu momčad je 'skromnih' 1,20


'Naše najjače oružje protiv Real Madrida je to što se mi njih ne bojimo. Tako smo igrali u svakoj utakmici do sada, bez straha da ćemo izgubiti ili biti eliminirani', izjavio je iskusni trener koji je vodio Tursku, Milan i Fiorentinu.

Bivši igrač Intera s kojim je Mourinho osvojio Ligu prvaka, Wesley Sneijder izjavio je kako ih veseli ali i čini poprilično moćnima to što će veliki broj Turaka iz Europe, pogotovo Nizozemske doći na utakmicu kako bi bili podrška Galatasarayu:

'Bit će ovo težak okršaj, bez sumnje. Ali mi, kao Galatasaray, planiramo se dobro suprotstaviti i čak ići na pobjedu, uistinu. Baš zbog toga očekujemo neizvjestan meč. Posebno nas čini moćnima činjenica kako će nas bodriti veliki broj naših navijača na tribinama'.

U redovima turskih Lavova, kako popularno zovu Galatasaray u Turskoj, nema nikakvih izostanaka pred ovu utakmicu tako da će Fatih Terim moći na travnjak poslati najjačih 11 koje ima u ovom trenutku. Jedini igrač koji ne može nastupiti jest stoper Ujfaluši kojeg nema od početka sezone.

Galatasaray se osim u vodećeg strijelca Buraka Yilmaza, snažnog Drogbu i kreatora Sneijdera uzda i u tradiciju, u nekoliko prošlih susreta protiv Reala, turska momčad slavila je dva puta. Najviše se pamti slavlje u Super kupu gdje je Galatasaray pobijedio Real Madrid u Monacu s 2:1, 2000. godine, kao osvajač tadašnjeg kupa UEFA.