psk_2

REAKCIJE S WEMBLEYJA

Engleska zvijezda usporedila suigrače sa životinjama, a u njemačkoj reprezentaciji ljutnja i očaj: Ovo ne možemo razumijeti, tako je bilo i u skupini...

  • D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 29.06.2021 20:51
  • Objavljeno 29.06.2021 u 20:51
Bionic
Reading

Engleska se plasirala u četvrtfinale europskog prvenstva nakon što je u Londonu pred 40.000 gledatelja pobijedila Njemačku sa 2:0, a svoje mišljenje dali su akteri obje reprezetacije

Domaćin je poveo u 75. minuti golom Raheema Sterlinga kojem je to bio treći gol na prvenstvu, a pobjedu Engleza potvrdio je Harry Kane golom u 86. minuti.

Najbolju priliku za izjednačenje Njemačka je imala u 81. minuti kada je Thomas Muller pobjegao engleskoj obrani, izašao sam ispred Jordana Pickforda, ali je pucao pokraj gola.

'Znali smo da nam treba veliki nastup protiv Njemačke, a to smo učinili danas. Učiniti to za svoju zemlju uvijek je posebno, a presretan sam što sam zabio. Znali smo s kojim intenzitetom možemo igrati i ne može se puno momčadi nositi s tim. Jeli smo travu i na terenu smo bili stvarno životinje', rekao je engleski napadač Raheem Sterling.

Bila je to prva pobjeda 'Gordog Albiona' protiv 'Efa' na Wembleyju u posljednjih osam međusobnih susreta, te prva pobjeda u fazi na ispadanje na europskim prvenstvima nakon 1996. kada su dogurali do polufinala.

  • +9
Engleska - Njemačka, osmina finala, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: Matt Childs / POOL

'Apsolutno smo zaslužili da budemo eliminirani. Ni u grupnoj fazi nismo mogli razumjeti način na koji je igrala njemačka momčad. Danas su postojali i upitnici - nije bilo igre prema naprijed i nije bilo hrabrosti', izjavio je direktor Njemačkog nogometnog saveza Fredi Bobic.

'Do 76. minute je to bila ravnopravna utakmica. Bilo bi sve drukčije da je Mueller zabio. Nije sramota izgubiti od Engleza na Wembleyu', dodao je njemački veznjak Toni Kroos.