TURCI I DOBRI AUTSAJDERI

Europska liga: Fenomenalan ždrijeb Hrvatima

19.07.2013 u 12:50

Bionic
Reading

Nakon što je Dinamo saznao da prema Ligi prvaka nastavlja preko Sheriffa ili Sutjeske svoje je potencijalne protivnike u trećem pretkolu Europske lige saznao i hrvatski trolist koji je ostvario pobjede u prvim dvobojima druge kvalifikacijske faze

Nakon standardno preopširnog uvoda Uefinog birokrata Giannija Infantinija hrvatski predstavnici saznali su potencijalne protivnike u predzadnjoj kvalifikacijskoj fazi za Europsku ligu. Odlično je prošla Rijeka koja će svoj put u play-off rundu tražiti preko Olimpije ili Žiline. Slovenci su na svojim Stožicama slavili sa 3:1 u prvom dvoboju i čini se kako će Riječani nakon Walesa europski put nastaviti u Ljubljani.

Krstanović je nedavno zabio Olimpiji, ponovilo se i u dresu Rijeke...


Odlično je prema kriteriju protivnika prošao i Hajduk. Gruzijski Dila Gori iznenađujuće je s 3:0 svladao danski Aalborg i praktički osigurao prolaz dalje. naravno, Hajduk u Makedoniji još mora obraniti poljudsku prednost od 2:1, a tada bi im uslijedilo dugačko, ali i prolazno gostovanje.

Dila Gori je sasvim neočekivano pregazila danske nositelje


Najjačeg protivnika na papiru dobila je Lokomotiva. Igraju protiv Trabzonspora ili Derry City. Koliko god da se Turci čine kao izvjesna varijanta Trabzon je na svom stadionu slavio sa 4:2 i nije još riješio sve dileme. Iako, gotovo izvjesno je da će Lokomotiva ako izbaci Bjeloruse u Maksimiru ići u Trabzon. Sve u svemu, hrvatski predstavnici mogu biti vrlo zadovoljni današnjim ždrijebom.

Iznenađujuće teška pobjeda Trabzona u Istanbulu


Prvi dvoboji na rasporedu su 1. kolovoza kada bi Lokomotiva dočekala vjerojatno Turke, dok su uzvrati sedam da akasnije, a tada će pred svoje navijače istrčati Hajduk i Rijeka.