BORBA ZA TROFEJ

Ako ne stignete, ili vam je prevruće, derbi Dinama i Hajduka možete gledati i na TV-u

15.07.2023 u 13:19

Bionic
Reading

Večerašnjim dvobojem u SuperSport Superkupu, između Dinama i Hajduka, počinje nova sezona hrvatskog nogometa

Dinamo i Hajduk borbom na naslov pobjednika SuperSport Superkupa, od 20 sati na maksimirskom stadionu, te uz prijenos na MAXSportu 1, otvaraju novu sezonu.

Naravno, za nogometne zaljubljenike nije moglo bolje, jer ipak je riječ o srazu dva najveća hrvatska kluba.

'Uzbuđeni smo, vjerujem da su tako i navijači prije početka sezone. Superkup nam je dobrodošao, pa i svima koji vole nogomet. Očekujemo dobru igru, da nastavimo gdje smo lani stali i dobar rezultat, novi trofej', rekao je u Dinamov trener Igor Bišćan, a onda i usporedio stanje u momčadi sada s onim u kojem je bila kada je došao na klupu.

'To ćemo vidjeti. Nismo bili kompletni, glavni igrači su nam se priključili tek prije desetak dana, odigrali samo po 45 minuta na pripremama. Ne mogu govoriti koliko smo bolji nego prije, volio bih da nastavimo u tom smjeru, to je bilo dosta dobro. Hoćemo li ići dalje ili će nam trebati da dođemo s te točke dalje, vidjet ćemo. Trebat će nam vremena da pohvatamo konce', analizirao je Bišćan svoje Modre, a onda se osvrnuo i na Hajduk:

'Gledali smo ih na pripremama, očekujemo pozitivnu momčad kakvi su bili prošle sezone. Bili su tad jako dobri u finišu prvenstva, nizali su dobre rezultate u kontinuitetu. Maksimalno ozbiljno shvaćamo utakmicu. Trofej je u igri, čujem da će biti dobra atmosfera, moramo biti pravi. Marko Livaja? On je jedan od najboljih igrača lige, u top 3 ili top 5 igrača lige. Znamo što on znači za Hajduk, nećemo mijenjati pristup s naše strane, a koliko će to ostaviti traga na njima, to nas ne brine.'

  • +13
Dinamo - Sparta Prag 1:1 (prijateljska utakmica) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Naravno, i Hajdukov trener Ivan Leko s puno optimizma najavljuje večerašnji okršaj.

'Jako smo motivirani, i za prijateljske utakmice, a kamoli službene. Superkup se igra za trofej. Svaka utakmica može imati ogroman utjecaj. Mi ćemo nastojati odigrati što bolje i pokušati dobiti.'

Svima je jasno kako bez Marka Livaje to ipak nije najjači Hajduk. Kako bez njega?

'Da, šteta što nema Livaje, dobio je jednu utakmicu kazne… Ili su ga trebali kazniti deset utakmica ili ga pustiti da igra... neću se petljati u to. On je karakter i kvaliteta ekstra, ali i šansa pokazati koliko možemo bez najboljeg', kazao je bez pardona Leko, a njegov iskren odgovor mnoge je iznenadio.

Na pitanje što bi odabrao, osvajanje Superkupa ili pobjedu u prvoj utakmici sezone protiv Dinama, rekao je kratko: Superkup!

Iako sezona još nije počela stiglo je i pitanje može li Hajduk biti prvak države:

'Poznate su mi ljetne priče, koje se spominju u sedmi i osmi mjesec. Ovaj put bih se ostavio priča.'

  • +10
Novi zeleni dresovi HNK Hajduk, 21.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL