maxtv prva liga - 32. kolo

Evo gdje možete gledati derbi Hajduka i Osijeka, te Rijekin okršaj s Lokomotivom

06.05.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Još u četvrtak odigrana je prva utakmica 32. kola MAXtv Prve lige, a Dinamo je u toj utakmici upisao gostujuću pobjedu kod Intera te se približio vodećoj Rijeci na 'minus pet' bodova

Već dugo nismo imali ovako zanimljivu završnicu prvoligaškog nogometnog prvenstva. Rijeka je u prilici ostvariti najveći klupski uspjeh, dok se Osijek nakon sezona patnji i borbi za ostanak među prvoligašima - bori za mjesto u europskim natjecanjima.

Doduše, Osijek je tu poziciju već praktički osigurao, no ove će subote s Hajdukom na Poljdu (17 sati, Arenasport 3), boriti za treće mjesto, koja pak nudi nešto duži ljetni odmor i uključivanje u europska natjecanja u kasnijoj fazi.

U tri dosdašnja ogleda ova dva kluba, i jedni i drugi imaju po pobjedu, remi i poraz. S time što Hajduk u posljednje četiri prvenstvene utakmice ima jednak broj pobjeda. Ni Osijekov niz nije ništa lošiji, jer u pet posljednjih utakmica ima također četiri pobjed a poraz je doživio na Rujevici od Rijeke, što i nije čudo.

Trener Osijeka Zoran Zekić na Poljudu neće moći računati na kartoniranog Andreja Lukića. Doduše, u četvrtak je bio ljutit na igrače jer su bili preopušteni pa je trening jednostavno prekinuo.

Međutim, igrači su odlučni upisati i drugu pobjedu na Poljudu.

'Neugodna je tradicija protiv nas. Na Poljudu je i velik pritisak domaće publike, cijelog okružja. No, mi ovaj put dolazimo rasterečeni. Ranije smo na Poljud išli s idejom ne izgubiti, ali ovaj put želimo puno više. Naš mentalitet više nije kakav je bio. Sada u svakoj utakmici idemo na pobjedu, dati gol više od protivnika', rekao je napadač Osijeka Antonio Perošević.

Hajduk je pak u euforiji. Iako trener Carillo pokušava smiriti strasti, četiri uzastopne pobjede, od kojih je i ona protiv Dinama u maksmiru - raspiruju maštu svih Hajdukovih navijača, koji će zasigurno i ove subote biti puno na Poljudu.

Baš kao što će i Rijekinih navijača pohoditi stadion u Kranjčevićevoj (19 sati, Arenasport 3). Jer protiv 'lokosa', kekova družina mora osvojiti tri boda kako bi se razmak pred Dinamom vratio na 'plus osam'.

'Istina je da imamo prednost, ali moramo osotati hladnih glava i u ovih preostalih pet kola potvrditi sve što smo dosad napravili', najavio je Stefan Ristovski, koji se ne opterećuje činjenicom što igraju protiv Lokomotive, odnosno momčadi koji mnogi vide kao Dinamovu 'podružnicu'.

'Svi smo mi profesionalci i mislim da bi za svakog od nas bilo ponižavajuće kada bi s u nekim utakmicama više trudili samo da bi profitirala neka treća momčad. Ali ako se stvarno opterečuju Dinamom, da moraju dati maksimum protiv Rijeke, onda to ne razumijem', poručio je Rijekin branič.

U Lokomotivi se vesele ovom ogledu. Barem tako kaže Dejan Radonjić.

'Nema ljepšeg nego igrati protiv najbolje momčadi. Rijeka je najbolje, to pokazuje tablica, a na kraju krajeva to pokazuje i igra. Svatko želi igrati protiv njih, svatko ih želi pobijediti. No, kad se podvuče crta, to je utakmica kao i svaka druga. Ne možeš protiv njih dobiti pet bodova'.

A da osim trenutnog plasmana, uloga favorita pripada Kekovoj momčadi potvrđuje i podatak da je u posljednjih devet međusobnih ogleda - Rijeka pobijedila u svih devet utakmica.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport kanali).

Korisnici usluge MaxTV To Go također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu (potrebno je aktivirati Sportski plus paket).

Prijenosi su dostupni i putem PPV usluge. Više informacija potražite OVDJE.