SUPERSPORT HNL

Evo gdje možete gledati nove ispite neporaženih Hajduka i Rijeke

26.10.2024 u 07:47

Bionic
Reading

Nakon što su u petak 11. kolo SuperSport HNL-a otvorili Slaven Belupo i Šibenik (2:2), ove subote igraju se nove dvije utakmice ove dionice domaćeg prvenstva. Od 16 sati na Poljudu Hajduk je domaćin Lokomotivi, dok u 18.30 sati na Rujevici počinje sraz Rijeke i Varaždina

HAJDUK - LOKOMOTIVA (16 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Vodeća momčad SuperSport Hrvatske nogometne lige, odnosno Hajduk, na svom stadionu ove subote dočekuje Lokomotivu. Jasno, i očekuje nastavak pobjedničkog niza.

'Očekuje nas jako teška utakmica. Možemo je usporediti s onom protiv Belupa. Lokomotiva zna igraju, stalno napadaju s četiri-pet igrača. Brzo izlaze, mladi su, dosta trče...Nema jednostavnih utakmica. Ukoliko mislimo da će biti šetnja, onda se jako varamo. Jako su opasni na odbijenim loptama. Nećemo misliti na nikakve rekorde. Svaka utakmica je teška. Osjetili smo to i u Koprivnici gdje smo prvih 25 minuta dosta patili. U SHNL-u ne postoji lagana utakmica. Moramo se boriti, trenirati, ići dalje. Trebamo biti mentalno i fizički spremni', rekao je u najavi utakmice Hajdukov trener Gennaro Gattuso.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

S velikim respektom o domaćinu je govorio i Silvijo Čabraja, Lokomotivin trener.

'Respektiramo Hajduk, vodeća je momčad lige, nakon deset kola uspjeli su Splićani prikupiti četiri boda više od Dinama i Rijeke i to dovoljno govori o njihovoj snazi. Hajduk još nije poražen u prvenstvu, svjesni smo da nas čeka zahtjevna utakmica na Poljudu, međutim bit ćemo spremni za sva iskušenja. Praktički nemamo što izgubiti u Splitu, Hajduk je opipljivi favorit, a mi ćemo pokušati napraviti iznenađenje i vratiti se u Zagreb s pozitivnim rezultatom'.

Slaven Belupo - Hajduk 0:2 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

RIJEKA - VARAŽDIN (18.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Tri uzastopna remija Rijeke poljuljala su malo atmosferu na Rujevici, no Radomir Đalović vjeruje da je protiv Varaždina prilika za povratak na pobjedničke staze.

'Čeka nas teška utakmica i ozbiljan suparnik. Varaždin ima 15 bodova, u dosadašnjem dijelu prvenstva su se pokazali kao čvrsta momčad koja prima malo golova. Meni je puno važnije kakvi ćemo mi biti u subotu, a vjerujem da ćemo biti pravi bez obzira na zdravstvene probleme koji su ostali nakon sraza s Bednjom. Očekujem da budemo na razini i da uz pomoć navijača ostvarimo pobjedu'. 

Trener varaždinske momčadi Nikola Šafarić na Rujevicu ne dolazi s bijelom zastavom.

'Očekuje nas zahtjevna utakmica, uvijek je teško igrati protiv Rijeke na njihovom terenu,ali dobro se pripremamo, igrači odlično rade i idemo pokušati izvući koliko se da izvući. Rijeka je uvijek favorit kada igra kod kuće i moramo se dobro pripremiti, kvalitetno ih analizirati. Mislim da imamo svoje šanse s obzirom na način na koji igramo i stil koji gajimo. Tako ćemo pokušati igrati kod njih, nametnuti se i da im stvorimo što više šansi. Vjerujem da ova momčad može napraviti na Rujevici pozitivan rezultat', rekao je u najavi utakmice Šafarić.

Standings provided by Sofascore