zaslužila je!

Evo koliku će novčanu nagradu dobiti neponovljiva Sandra Elkasević

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 05.08.2024 23:12
  • Objavljeno 05.08.2024 u 22:11
Bionic
Reading

Sandra Elkasević je jedna od najvećih hrvatskih sportašica svih vremena. Bronca osvojena na Olimpijskim igrama u Parizu novi je veliki uspjeh ove neponovljive atletičarke, a za osvojeno odličje očekuje ju i novčana nagrada

Sandra je za osvojenu medalju dobila financijsku nagradu od Republike Hrvatske. Zaradila je 18.500 eura. Prema novom pravilniku, od Ministarstva turizma i sporta za olimpijsko zlato daje se 41 tisuća eura, za srebro 26 tisuća eura, a 18.500 eura za brončanu olimpijsku medalju.

  • +75
Sandra Elkasević, Olimpijske igre, finale diska, 5.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Ali to nije sve...

Također će povećati trajnu mjesečnu naknadu. Naime, osvajači medalja dobivaju naknadu u vrijednosti od 40 do 100 posto prosječne hrvatske neto plaće od 45. godine. Koliki će biti iznos naknade, određuje se prema broju osvojenih medalja te natjecanjima na kojima su osvojene.

Kakva riznica medalja!

Sandri je ovo treća olimpijska medalja. U Londonu 2012. i Riju 2016. je bila zlatna. Na svjetskim prvenstvima je osvojila dva zlata, dva srebra i jednu broncu. Uz to je sedam puta bila europska prvakinja te isto toliko puta pobjednica Dijamantne lige. Na Mediteranskim igrama je osvojila dva zlata, a na Kontinentalnom kupu dva srebra i broncu.

Hrvatske medalje na OI u Parizu

Elkasević je osvojila petu medalju za Hrvatsku u Parizu, nakon zlata džudašice Barbare Matić i braće Sinković u veslanju, srebra Donne Vekić u tenisu te bronce strijelca Mirana Maričića.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal