SUSJEDI UZ NAS

Evo što pišu mediji u Srbiji i BiH o penalu protiv Hrvata

13.06.2014 u 10:12

  • +20

SP, skupina A: Brazil - Hrvatska

Izvor: Screenshot / Autor: tportal

Bionic
Reading

Veliku pozornost utakmici Hrvatske i Brazila, kojom je otvoreno Svjetsko prvenstvo, posvetili su i naši susjedi – Srbija, BiH i Slovenija

Kurir.rs piše o spektakularnom početku te da je 'brazilska samba' Neymara i Oscara zaslužna za pobjedu nad Hrvatskom. Isti medij ističe sumnjiv jedanaesterac, kao i tri povijesna trenutka – prvi put je prvi gol na SP-u bio autogol, korištena je tehnologija na gol-liniji i sudac je koristio sprej za živi zid.

Alo.rs navodi da početak SP-a nije bio dobar za domaćina, ali da je Neymar napravio preokret. Ističe se da je konačan rezultat mogao biti drugačiji da glavni sudac nije olako dosudio penal za Brazil.

Mondo.rs je jasan pišući da je 'pobjeda Brazila umrljana penalom' jer je domaća reprezentacija bolja i sada se samo piše o tom spornom trenutku.

Telegraf.rs je na tragu ostalih srpskih medija pa je izašao s naslovom 'Neymar i Japanac srušili Hrvate', a dodajmo kako većina medija u Srbiji navodi da se u Beogradu navijalo za Kovačeve izabranike.


Slovensko Delo isto ima realan pogled na utakmicu i govori se o većem posjedu lopte Brazila, nezaustavljivom Neymaru, ali i prestrogo dosuđenom jedanaestercu.

I mediji u BiH slično analiziraju. Dnevni avaz u izvještaju piše o brazilskom preokretu te zaključuje da je domaćin SP-a zasluženo slavio iako je Hrvatska pružila dobru utakmicu. Taj portal isto smatra da je prijeloman trenutak bio prestrogo dosuđen kazneni udarac.

Sportba.ba
piše kako se nada da će sve utakmice biti kao ova jer će nogometni fanovi uživati u tom slučaju. Za Hrvatsku se piše da je pokazala kvalitetu bez obzira na poraz, a i za njihovog novinara penal je bio prestroga odluka.