CHELSEA NA PREKRETNICI

Favorit za otkaz: Mourinho otvorio front previše?

27.10.2015 u 11:01

Bionic
Reading

Jose Mourinho je nakon otkaza kolege na klupi Aston Ville postao najizglednijim kandidatom za sljedećeg menadžera u Premiershipu koji će morati potražiti novi angažman

Tim Sherwood više nije trener Aston Ville i uvijek spremni kladioničari požurili su napraviti novu listu najnesigurnijih poslova na kojoj ćete najmanje zaraditi ako točno prognozirate da idući 'leti' - Jose Mourinho

Iza Chelseaja je olujni prvi dio sezone i njihova obrana naslova danas se čini sasvim neizglednom. No, sve do prošloga tjedna, kada je situacija bila gotovo identična, Mourinho se barem javno činio prilično mirnim.

Ipak, vikend je promijenio sve. Mourinho je prvo u petak najavio engleskim medijima kako više neće puniti njihove naslovnice zanimljivim izjavama, poražen je u gostima kod Slavena Bilića, isključen u poluvremenu jer je ulazio u sučevu sobu i bojkotirao presicu na kraju utakmice. Čeka ga kazna, ni prva ni posljednja u karijeri.


Sada su mu leđa okrenuli i medijima kojima je 'objavio rat', i ovoga tjedna traže izjave koje slavnom strategu ne idu u prilog. Tako engleskim tiskovinama dominiraju napisi koji sugeriraju da Mourinhovo ponašanje ruši rejting kluba, kako više nije u stanju voditi grupu u svlačionici i kako se ponaša neodgovorno. Svi ti problemi 'otvorili su se' nakon što im je Mourinho poručio kako poštovanja između njega i medija više nema.

Kampanja je sasvim zaokružena i popisom mogućih nasljednika (nakon Simeonea još Ancelotti i Guardiola), te klubova koji bi rado udomili (PSG, Monaco, Inter) skupocjenog Portugalca u slučaju odlaska iz Chelseaja.

Mourinho brzo gubi saveznike u londonu, ali još uvijek u džepu ima ugovor koji mu u slučaju garantira 50-ak milijuna eura odštete. Jak saveznik, ali garancija u kompleksnom kolopletu londonskih interesa nema. Mourinho ovih dana 'opasno živi'.