SKAKAČ U DALJ

Filip Pravdica ne odustaje: Apetiti rastu, samo...

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 12.08.2024 15:09
  • Objavljeno 12.08.2024 u 15:09
Bionic
Reading

Jedan od hravtskih sportaša koji je ugodno iznenadio svojim nastupom na Olimpijskoim igrama u Parizu je skakač u dalj Riječanin Filip Pravdica

Uspio je izboriti finale skoka u dalj, što je prvo muško finale u atletici otkako je Hrvatska neovisna država. U finalu je bio deveti, prvi ispod crte. Za dodatna tri skoka nedostajalo mu je tek šest centimetara.

Gostujući u emisiji HTV-a Dobro jutro, Hrvatska Filip Pravdica je rekao:

'Kako sam malo prespavao, reći za sebe da sam finalist olimpijskih igara je nevjerojatna stvar. Biti među velikanima skoka u dalj i to iz male države, stvarno je ispunjenje sna.'

Osvrnuo se i na svoju karijeru.

'Puno uspona i padova, ne samo za mene, već i za svakog sportaša. Sve odricanje, 15 godina truda, isplatilo se. Doživjeti ovako nešto preporučio bih svakom sportašu', rekao je Filip.

Dodaje da sada odlazi na godišnji odmor, a da ga onda čekaju natjecanja do kraja sezone.

'Sportski dio ću obaviti do kraja, pa se onda malo vraćam u trenerske vode. Mislim da je svijetla budućnost ispred mene', dodaje Filip.

No, trenerska karijera neće ga spriječiti da se i dalje natječe.

'Puno sam puta rekao kada jednom skočim 8 metara, da ću se ostaviti. Naravno, sada ipak apetiti rastu, nadam se da će doći i nekakva pomoć sa strane. Put je jako težak, ako se s ovim financiranjem ostvarilo finale Olimpijskih igara, što se tek može s malo većom pozadinom?, poručuje.

Dodaje da su mu mama i cura dvije najvažnije žene u njegovom životu.

'Bile su uz mene cijelim putem i neizmjerno sam zahvalan na tome', zaključuje Filip Pravdica čije gostovanje u emisiji Dobro jutro, Hrvatska možete pogledati OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal