engleska liga

[FOTO] Kevin de Bruyne sjajnim je golom presudio Chelseaju i odveo City do 12. pobjede u nizu

15.01.2022 u 15:50

Bionic
Reading

U derbiju 22. kola engleskog nogometnog prvenstva branitelj naslova i vodeći sastav na ljestvici Manchester City je kao domaćin svladao drugoplasirani Chelsea 1:0

Manchester City je bio bolji u prvom poluvremenu. Golman Chelseaja Kepa je održavao 'nulu' Chelseaja. Skinuo je udarac Stonesa, a onda i udarac De Bruynea u 24. minuti.

Golman 'bluesa' imao je i sjajnu obranu na samom kraju prvog dijela utakmice kada je skinuo zicer Jakcu Grealishu pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0. No, treba istaknuti da Chelsea u prvih 45 minuta niti jednom nije pucao u okvir gola Cityja!

Nastavak utakmice donosi i prvu priliku za Chelsea. Pucao je Lukaku u 48. minuti, ali Ederson je spreman i brani taj šut..

Potom De Bruyne prijeti iz slobodnog udarca u 64. minuti. Kepa je to obranio, ali golman Chelseaja šest minuta kasnije nije mogao ništa...

  • +9
Manchester City - FC Chelsea, engleska liga, 15.1.2022. Izvor: EPA / Autor: Tim Keeton

Belgijac je u 70. minuti uzeo loptu na četrdesetak metara, riješio se Kantea, a zatim za 12. uzastopnu prvenstvenu pobjedu Cityja zabio preciznim prizemnim udarcem s dvadesetak metara.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitavu utakmicu za Chelsea.

Vodeći City sada ima 56 bodova, 13 više od drugog Chelseaja, a 14 više uz dvije utakmice više od trećeg Liverpoola.