sp u rukometu 2023.

[FOTO] Sudac iz BiH se ozlijedio na utakmici između Irana i Francuske, stvar je 'spasio' hrvatski par Gubica-Milošević

Bionic
Reading

Rukometaši Francuske uvjerljivom su se pobjedom 41:29 nad Iranom bodovno izjednačili sa Španjolskom te potvrdili nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a u nedjelju će protiv Španjolaca igrati utakmicu za prvo mjesto u skupini 1 kojoj je domaćin Krakow

Ishod utakmice Irana i Francuske znao se unaprijed, pitanje je bilo samo kolikom će razlikom izgubiti izabranici Veselina Vujovića.

Na kraju su 'Les Experts' slavili uvjerljivo, bilo je 41:29, a samu utakmicu obilježila je bizarna ozljeda jednog od sudaca. Naime, pravdu su započeli dijeliti suci iz BiH, braća Dino i Amar Konjičanin, no u 10. minuti susreta jedan od njih se ozlijedio i nije mogao nastaviti. Navijači u dvorani apluzom su ispratili nesretnog suca koji je teren napustio vidno šepajući...

Zato su tu kao zamjena bili hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević koji su spremno 'uskočili' te mirno priveli utakmicu kraju.

  • +12
Iran - Francuska, SP rukomet, 20.1.2023. Izvor: EPA / Autor: Lukasz Gagulski

U skupini 2 u Goteborgu Mađarska je zadržala izglede za plasman u četvrtfinale pobijedivši Brazil 28:25.

Mađari će u nedjelju u zadnjem kolu igrati protiv reprezentacije Zelenortskih Otoka, a pobjeda bi im mogla donijeti drugo mjesto, uz uvjet da Portugal u posljednjem kolu izgubi od Švedske, a Island ne osvoji više od dva boda u posljednja dva nastupa (Švedska, Brazil).

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal