DIVLJA LIGA

Fotografije iz Dubrovnika koje su obišle svijet; u paklenoj atmosferi kakva se rijetko viđa vaterpolski amateri oduševili

29.08.2019 u 10:47

Bionic
Reading

Dubrovački vaterpolski turnir 'Divlja liga', na kojem mogu igrati samo bivši igrači i amateri, stigao je do 36. izdanja. U spektakularnoj finalnoj utakmicu, u fantastičnoj atmosferi kakva se ne viđa na vaterpolskim utakmicama, momčad Kamen mali iz Cavtata tek nakon raspucavanja četveraca stigla je do titule protiv momčadi FUN H2O Mlini

U finalnoj utakmici, koja se tradicionalno igra u portu (staroj gradskoj luci) nedaleko dubrovačkih zidina, Kamen mali Cavtat nadigrao je FUN H2O Mlini 9:8 nakon izvođenja četveraca.

U dramatičnoj i spektakularnoj utakmici koju su obilježile dimne bombe i bengalke, u kojoj su uživali mnogobrojni turisti, u nekoliko navrata momčadi su se izmjenjivale u vodstvu da bi na koncu završilo rezultatom 7:7. Bilo je tu lijepih golova, vrhunskih obrana te u zadnjoj minuti prave drame. Na koncu su odlučili četverci…

  • +20
Dubrovnik - 36. izdanje Divlje lige u staroj gradskoj luci Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic / CROPIX

Ovo je ukupno treći naslov Divlje lige za Kamen mali iz Cavtata koji je u finalnoj utakmici u ulozi trenera vodio bivši reprezentativac Paolo Obradović koji se nedavno iz Olympiakosa vratio u svoj matični Jug.

'Ponosan sam na momke iz Cavtata koji su me zamolili da ih vodim s klupe. Nismo imali puno vremena za pripremu, ali mogu reći da su momci dali sve od sebe', kazao je za DUtv Obradović.

Nakon finalan slavlje se nastavilo ispred crkve sv. Vlaha gdje je, kao što je i običaj, uslijedila dodjela medalja.

Dodajmo još kako je Boris Maškarić iz momčadi Kamen mali proglašen najboljim igračem Divlje lige. Za najboljeg golmana izabran je Lukša Lasić, dok je najbolji strijelac Mihael Vojnić iz Kamena Malog.

36. Divlja liga 2019., finale:

FUN H2O Mlini - Kamen mali Cavtat 7:7 (8:9)

Četvrtine: 1:2, 4:4, 1:0, 1:1 - četverci 1:2

Sudac: Marko Matijević (Zagreb),

  • FUN H2O MLINI: Đivo Zec, Maro Martić (1), Amer Čamo, Nikola Grbić (1), Maro Kuzman (1), Maroje Mišić, Stjepan Desin, Antonijo Sentić (1), NIkša Masar, Mato Miloslavić (2), Lino Glavočić, Baldo Tomaš, Mario Sambrailo, Vedran Kuzman (1).
  • Trener/igrač: Nikša Masar, pomoćni trener: Mario Vlašić.
  • KAMEN MALI CAVTAT: Lukša Lasić, Andi Drobac, Mihael Vojnić (2), Vlaho Rajčević, Boris Maškarić (3), Mihajlo Vragolov, Dinko Guljelmović, Nikša Vragolov, Pero Banac (2), Andrej Drobac, Goran Jerković, Pero Nikšić, Teo Đurković, Nikola Maškarić.
  • Trener: Paulo Obradović, pomoćni trener: Nikša Guljelmović.

Divlja liga 2019., konačni poredak:

  1. Kamen Mali Cavtat,
  2. FUN H2O Mlini,
  3. Elita