DEBAKL RUKOMETAŠA

Francuski 'djedovi' rasturili Hrvatsku kao nikada!

23.01.2016 u 19:44

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši nisu bili adekvatan protivnik moćnoj Francuskoj u utakmici koja je vjerojatno izravno odlučivala o plasmanu u polufinale Europskog prvenstva u Poljskoj. Francuzi su slavili sa 32:24 (16:10)

Hrvatska je u uvodu tri puta vodila, no nije uspjela stvoriti razliku protiv francuskih 'dizelaša' koji su već kod rezultata 6:6 izborili sedmerac i isključenje, povezali tri brza gola i - nisu se osvrnuli.

Onesta i Dinart forsirali su punih 50 minuta svoje najiskusnije igrače, pokazavši koliko je suluda ideja o STALNOM pomlađivanju reprezentacije! Ti 'djedovi' su letjeli po terenu i ostavljali statične hrvatske 'mladiće' stalno korak presporima. Novu seriju (opet tri gola) napravili su već pri drugom isključenju Hrvatske i na kraju poluvremena upisali vodstvo 16:10.


Trebala nam je brza reakcija, ali Hrvatske. Međutim, francuska mašina ostala je u ubojitom ritmu, uskoro podigla razliku na deset golova i tako si lako trasirala put prema najuvjerljivijoj pobjedi nad Hrvatskom. Do sada su najviše slavili sa šest golova razlike.

Briljirao je Luc Abalo na desnom krilu, 40-godišnji Omeyer upisao je svoju kvotu obrana, a pogađala su oba Karabatića, 'spori' Narcisse, Porte, Omeyer... Gotovo, tko je poželio. Hrvatskoj ostaju teoretski izgledi za polufinale, ali realno taj je vlak otišao u bučnom francuskom slavlju koja je danas pokazala da je za više od klasu iznad Hrvatske. U njhovim redovima je 'sto zlata', a to je neprocjenjivo blago kojega smo se mi godinama svjesno odricali. Za to ovi igrači, koji su danas bili neadekvatni, nisu nimalo krivi.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Domagoj Duvnjak s pet pogodaka, a po tri su postigli Marko Kopljar, Zlatko Horvat, Ivan Slišković i Antonijo Kovačević. Aktualne olimpijske pobjednike, svjetske i europske prvake do uvjerljive pobjede predvodili su Luc Abalo sa šest pogodaka, Michael Guigou s pet te Daniel Narcisse, Cedric Sorhaindo i Valentin Porte sa četiri.

U posljednjoj utakmici u skupini, Hrvatska će u srijedu, 27. siječnja (20.30 sati), igrati protiv domaćina EP-a Poljske.

Europsko prvenstvo
Skupina 1
Francuska Hrvatska 32:24
Poljska Norveška 20:30
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Francuska 4 3 0 1 6
2. Poljska 2 2 0 0 4
3. Hrvatska 4 2 0 2 4
4. Norveška 2 2 0 0 4
5. Makedonija 3 0 0 3 0
6. Bjelorusija 3 0 0 3 0
Sljedeće utakmice
25.1. Makedonija Norveška
25.1. Poljska Bjelorusija