psk_2

odlučili su

Francuzi samo dan nakon poraza u polufinalu Eura objavili važnu odluku o izborniku

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 10.07.2024 18:32
  • Objavljeno 10.07.2024 u 18:33
Bionic
Reading

Španjolci su u polufinalu Eura pobijedili Francuze 2:1 te ih izbacili s Europskog prvenstva u Njemačkoj. Kolo Muani je doveo Francuze u vodstvo već u 9. minuti, ali su Lamine Yamal u 21. i Dani Olmo u 25. minuti zabijali za preokret 'furije' i plasman u finale

Didier Deschamps (55) je porazom u polufinalu Eura obilježio 12 godina na mjestu izbornika francuske nogometne reprezentacije s kojom je 2018. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a četiri godine kasnije u Katru drugo mjesto. Uz to je osvojio i Ligu nacija u sezoni 2020./'21., a 2016. godine je bio u finalu Europskog prvenstva.

Iako je uoči Eura u Njemačkoj Deschamps potpisao novi ugovor, bilo je pitanje hoće li i dalje ostati na izborničkoj funkciji jer su pojedini mediji već počeli najavljivati njegovu smjenu.

A onda je samo dan nakon polufinalnog poraza francuski sportski dnevni list L'Equipe je objavio kako će Didier Deschamps i dalje ostati francuski izbornik, odnosno da će voditi reprezentaciju i na Svjetskom prvenstvu 2026. godine!

'Deschamps ima ugovor i ostvario je sportski cilj koji mu je postavljen. Nastavit će svoju misiju', potvrdio je Phillipe Diallo, predsjednik Francuskog nogometnog saveza i tako razriješio sve nedoumice oko Deschampsove sudbine na klupi 'tricolora'.

  • +27
Španjolska - Francuska, Euro (9.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

Treba istaknuti kako je Deschamps protiv Španjolske reprezentaciju Francuske vodio po 155. put. Ostvario je točno 100 pobjeda, uz 30 remija i 25 poraza. Uz to je legendarni Didi postao četvrti europski izbornik u povijesti koji je vodio reprezentaciju na šest ili više velikih natjecanja. Rekorder je Joachim Löw, koji je Njemačku vodio na sedam velikih natjecanja, a po šest puta su to napravili još Helmut Schön (Njemačka) i Fernando Santos (Grčka i Portugal).

Prije Deschampsa, 100 pobjeda na klupi reprezentacije su ostvarili tek Löw, koji je vodio Njemačku od 2006. do 2021. godine te upisao 122 pobjede i Oscar Tabarez, koji je vodio Urugvaj od 1998. do 2021. godine te upisao 104 pobjede.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal