3:0 ZA 'BILE'

Goropadni Hajduk razbio Split u Parku mladeži

28.07.2013 u 22:40

  • +8

3. kolo MAXtv Prve lige, Split - Hajduk

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Bionic
Reading

Splitski gradski derbi između Splita i Hajduka odigran u Parku mladeži pripao je 'bilima' koji su slavili 3:0 i tako potvrdili status gazde u gradu. Tragičar susreta bio je Tomislav Glumac koji je 'krivac' za čak dva pogotka Hajduka

Split je željno iščekivao gradski derbi u Parku mladeži. Ojačani 'crveni' dočekali su gradskog rivala, poznatiji Hajduk, u nadi da će pobijediti mladu momčad s Poljuda. I dobro je počelo za domaćine koji su silovito krenuli u utakmicu.

Split - Hajduk 0:1 - Mijo Caktaš u 17. minuti iz jedanaesterca donosi prednost Hajduku


Tako je Vojnović već u četvrtoj minuti pucao glavom, no Kalinić je odlično obranio. Samo dvije minute kasnije na drugoj strani Sušić je promašio cijelu loptu u izglednoj poziciji. I onda opet Vojnović prijeti, a odmah potom i Erceg, no tada je Split stao.
Igrala se 17. minuta kada je Glumac srušio Andrijaševića u svom kaznenom prostoru, a iz jedanaesterca je siguran bio Caktaš. Nakon tog pogotka, Split je potpuno potonuo, dok je s druge strane Hajduk dobio krila. Redale su se prilike Hajduka kao po traci da bi u 30. minuti Mikanović oštro pucao iskosa s desne strane, a lopta se od stative odbila do Glumca i vratila se u mrežu.

Split - Hajduk 0:2 - nesretni Tomislav Glumac spremio je u 30. minuti loptu u vlastitu mrežu

Zaostatak od dva pogotka na domaće je djelovao poražavajuće i vidjelo se da su potpuno grogirani. To su iskoristili igrači trenera Tudora pa su odmah početkom drugog poluvremena preko Maglice postigli i treći pogodak i tako zapečatili svoju pobjedu i status gazde u gradu. Do kraja utakmice goropadni Hajduk imao je još nekoliko vrlo dobrih i izrađenih prilika, no nije došlo do promjene rezultata. Ovo je ujedno i prvi poraz Splita nakon dobrog starta u sezonu.

Split - Hajduk 0:3 - Anton Maglica u 49. minuti potvrdio je pobjedu Hajduka