XAVIJEV NASLJEDNIK

Gotovo je; ESPN objavio ime novog Barceloninog trenera

28.05.2024 u 18:57

Bionic
Reading

Ugledni portal objavio je kako će katalonski klub od sljedeće sezone voditi njemački trener Hansi Flick, koji je s Bayernom osvojio Ligu prvaka, a nakon toga vodio njemačku reprezentaciju. Flick će potpisati ugovor na dvije sezone

Portal ESPN objavio je kako je njemački trener Hansi Flick sletio u Barcelonu uoči njegovog imenovanja novim trenerom katalonskog giganta. Flick će na poziciji Barceloninog trenera zamijeniti klupsku legendu Xavija Hernandeza, koji odlazi s istekom sezone. Posljednju utakmicu vodio je u nedjelju protiv Seville.

Flick je posljednji posao obavljao kao njemački izbornik i od prošlog rujna, kada je dobio otkaz, nije trenirao nikoga. ESPN javlja kako iz pouzdanih izvora zna kako će Flick potpisati dvogodišnji ugovor. Službena potvrda stiže čim se finalizira papirologija oko Xavijevog odlaska.

Flick je najuspješniji bio kao Bayernov trener; Bavarce je preuzeo kao privremeni trener u studenom 2019. nakon odlaska Nike Kovača, a kasnije je dobio i stalan posao. U svojoj prvoj sezoni osvojio je trostruku krunu; Ligu prvaka, Bundesligu i DFB-Pokal.

ESPN dodaje kako je Flick već neko vrijeme prvi izbor Barceloninog predsjednika Joana Laporte, koji ga je htio dovesti kada je klub napustio Ronald Koeman. Međutim, Flick je tada već imao dogovor s Njemačkim nogometnim savezom. Pregovori su nastavljeni u siječnju, kada je Xavi najavio odlazak, nakratko prekinuti kada se predomislio, a sada će, čini se, konačno biti i finalizirani.