SUPERSPORT HNL

Hajduk ide na teško gostovanje, Osijek na Pampasu čeka Rijeku; evo gdje gledati

25.08.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Danas se igraju posljednje dvije utakmice 4. kola SuperSport HNL-a. Na Aldo Drosini Istra 1961 igra protiv Hajduka, dok se u Osijeku čeka derbi kola

Danas se igraju dvije utakmice kojima će se završiti 4. kolo SuperSport HNL-a, Istra 1961 igra protiv Hajduka u 18.15 (MAXSport1, MAXtv), a Osijek protiv Rijeke u 20.45 (MAXSport1, MAXtv).

Istra 1961 - Hajduk

Hajduk se nada nastavku u slilčnom tonu nakon pobjede protiv Varaždina (2:1) u prošlom kolu. Bijeli bi se pobjedom popeli na drugu ili treću poziciju (ovisno o rezultatu Rijeke), na samo dva boda zaostatka od vodećeg Dinama. Ovako je Gennaro Gattuso najavio susret:

'Bamba, Šarlija, Sigur i dalje imaju problema s ozljedama, a neko vrijeme neće biti ni Moufija. U srijedu smo krenuli s pripremama za utakmicu s Istrom, malo smo došli sebi', rekao je trener Hajduka, a zatim na pitanje tko će zamijeniti Šarliju i Moufija odgovorio:

'Na poziciji stopera imamo Prpića i Josipa Eleza. Šimun Hrgović je igrao desnog beka, može on to odigrati.'

  • +23
Hajduk - Varaždin (18.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

'Trener Paolo Tramezzani je jedan od rijetkih s kojima se još čujem. Radili smo oboje i u Sionu. Radi dobro, mentalitet mu je bitan što se tiče njegove igre. Dosta je znatiželjan, čujem se s njim često, znam koje su mu mogućnosti', kaže Gattuso koji se s Tramezzanijem često suočavao na travnjaku:

'Kao treneri nismo igrali jedan protiv drugog. U nedjelju će biti prvi put. Nekoliko smo puta igrali jedan protiv drugog kao igrači. Pamtim zadnje kolo prvenstva 1998./'99. Igrao sam za Salernitanu protiv Piacenze. Tada smo nažalost ispali iz lige. Upravo sam se s njim porječkao, dobio sam zabranu igranja nekoliko utakmica', prisjetio se Gattuso te opisao Tramezzanija iz igračkih dana:

'Kao igrač bio je vrlo mišićav, jak u glavi, ali moglo bi se reći - ludi konj. Mogao je ostvariti kao igrač puno više. Otišao je u Englesku, bio u Tottenhamu. Kao igrač je nešto između Dialla i Melnjaka.'

Osijek - Rijeka

  • +34
Rijeka - Istra 1961 (18.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Osijeku hitno treba pobjeda za bijeg s dna tablice; u prva tri kola ima samo jedan bod. Rijeka će biti iznimno težak suparnik, tako da neće nikoga iznenaditi ostane li Osijek na jednom jedinom bodu nakon četiri kola.

Pa ipak, trener Federico Coppitelli ne gubi nadu:

'Prvo poluvrijeme je bilo nešto najlošije što smo odigrali ove sezone', rekao je nakon utakmice protiv Gorice (2:2), pa nastavio:

'To prepisujem nedostatku snage, ali sad imamo dva tjedna za pripremu, samo jednu utakmicu za vikend i mislim da ćemo biti pravi. Nakon toga dolazi reprezentativna stanka u kojoj ćemo dodatno poraditi na nekim stvarima. Radimo 24 sata dnevno, imamo još puno posla, ali ovo je mlada momčad s karakterom', uvjeren je Coppitelli.

S druge strane, Radomira Đalovića sljedeći tjedan čeka uzvrat playoffa Konferencijske lige protiv Olimpije iz Ljubljane, ali ne očekuje se da će kalkulirati u današnjem derbiju.

Standings provided by Sofascore