ŽELE IH SKUPITI 50 TISUĆA

Hajduk zahvaljuje: Navijači i članovi dobivaju VIP status

20.06.2013 u 14:08

Bionic
Reading

'Naši navijači i članovi su spasili Hajduk u više aspekata, pokazali su bezgraničnu ljubav, a klub im se dosad nije dovoljno kvalitetno odužio. Odsad oni imaju VIP status i tretman', objavio je novi voditelj Odjela članstva na Poljudu Jasenko Ljubica predstavljajući novi model Hajdukove suradnje sa zajednicom. Splitski klub od 1. srpnja pustit će u prodaju pretplatu za novu sezonu, a upravo članovi i navijači koji su proteklih mjeseci kontaktirali klub zaslužni su za brojne novosti

'Analizirali smo sve njihove prijedloge i oblikovali četiri modela pretplata koji će odgovarati svima. Navijači su naša financijska konstanta i u ovom slučaju željeli smo im izaći ususret, čak i ukoliko zaradimo nešto manje', objasnio je Ljubica.

U idućoj sezoni nudit će se standardna pretplata za sve utakmice na Poljudu - prvenstvene, kup, prijateljske i europske - po cijenama koje su vrijedile i prošle godine, dakle od 315 kuna za sjevernu tribinu do 2625 kuna za B ložu. Uvedena je i 'parcijalna' pretplata za navijače izvan Splitsko-dalmatinske županije, koja će vrijediti za 50 posto utakmica, kao i nešto jeftinije pretplate za umirovljenike i djecu do 14 godina starosti. Vodilo se računa čak i o kolekcionarima, pa će se uz standardnu pretplatu na stadion ulaziti pomoću blokova ulaznica.

Splitski klub, inače, s prosječnih desetak tisuća gledatelja na domaćim utakmicama uvjerljivo je najgledaniji sportski kolektiv u državi, a njegov strateški cilj je u idućim godinama omasoviti članstvo. Prošle godine Hajduk je imao oko četiri i pol tisuće članova, u prvoj polovici 2013. članarinu je uplatilo oko četiri tisuće, s time da se očekuje porast broja s početkom prodaje pretplata.

'Procijenili smo da našu osovinu čini deset tisuća ljudi, a polovica tog broja nedostaje jer klub nije vodio dovoljnu brigu o njima. To se mijenja i naši članovi će odsad imati VIP status. Do iduće godine želimo dostići brojku od 10 tisuća, a do 2020. godine 50 tisuća članova', optimističan je Ljubica.

Svi oni već ove godine imat će dodatni popust od 10 posto na pretplate, a sa svakom novom godinom članstva popust će se povećavati za jedan posto, do maksimalnih 25 posto. Članovi Hajduka ujedno će imati pravo glasa kod izbora za nove članove Nadzornog odbora, planiranih za 2015. godinu, a glasovi onih s kontinuiranim stažem vrijedit će više.

'Osim toga, u svemu što budemo radili članovi će imati prioritet: njima ćemo prvima nuditi sve naše proizvode po povoljnijim cijenama, od suvenira i knjiga do dresova i proizvoda naše robne marke, a uskoro ćemo
objaviti i sadržaj posebnog navijačkog paketa', najavio je Ljubica.