ŠURJAK ZA TPORTAL

Hajdukova legenda otvoreno o Kalinićevom kiksu i što misli o Gattusovim izmjenama

26.10.2024 u 18:24

Bionic
Reading

Hajduk je nakon ravnopravne borbe s Lokomotivom ipak uspio doći do pobjede. Gattusova je momčad povela golom Livaje, Čop je pak kaznio kiks Kalinića, a onda je u nastavku s novim, svježim igračima, Melnjakom i Sigurom, Hajduk ipak došao do pobjedničkog gola. Za sretniju rođendansku proslavu Torcide

Hajduk je i nakon 11. kola neporažen u SuperSport HNL-u. Protiv Lokomotive se dugo mučio, no novi igrači koje je Gattuso uveo u nastavku utakmice ipak su odveli Bile do konačnih 2:1 i nova tri boda, a kojima je prednost Hajduka nad najvećim rivalom, Dinamom, sada povećana na sedam bodova.

Jasno, svi koji maštaju o Hajdukovom naslovu dobili su dodatni poticaj. A jedan od njih je i bivši legendarni napadač Hajduka, danas 71-godišnji Ivica Šurjak.

'Ovo je itekako važna pobjeda u borbi za prvo mjesto. S nova tri boda učvrstio se Hajduk na vrhu, odnosno dobio je novu mirnoću', rekao je Šurjak za tportal.

Jeste li ostali iznenađeni činjenicom da je Lovre Kalinić na golu, unatoč dobrim utakmicama Ivana Lučića.

'Koliko vidim iz izjava, dogovor je takav da se mijenjaju na golu, odnosno da brani malo jedan, malo drugi. Obojica su dolični golmani, tako da tu ne bi smjelo biti nikakvih upitnika'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Pa dobro, ali Kaliniću se ipak dogodila velika greška?

'Ma, ne, je pogriješio, ali nije to nešto zbog čega bi ga sada trebalo kritizirati. Događa se svašta, posebno u sportu. Jednostavno, i greške su dio utakmice. A one se događaju svakome, pa tako i Kaliniću'.

  • +18
NK Hajduk - NK Lokomotiva (26.10.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Igrači s klupe su donijeli preokret. Je li to kakva poruka treneru Gattusu da bi tim igračima trebao dati više povjerenja?

'Hajduk ima širok kadar igrača. Ima dugu klupu, a prema ovim potezima očito i Gattuso dobro osjeća igrače. Jer tko god uđe, dobar je i kvalitetan igrač, tako da se ne vidi razlika od prve momčadi. Naravno, imamo ove klasne igrače koje je nemoguće zamijeniti, ali svi ostali koji izlaze i ulaze dovoljno su dobri za donijeti rezultat'.

Dakle, zadovoljni ste kako je Hajduk odigrao?

'Jesam, naravno. Lijep ambijent, pun stadion, idemo dalje ka tituli', poručio je Šurjak.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore