EUFORIJA NA KANTRIDI

Hat-trick Jahovića! Rijeka golijadom potvrdila prolaz

07.08.2014 u 23:11

  • +4

Uzvratna utakmica 3. pretkola EL, Rijeka - Vikingur

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Bionic
Reading

Rijeka je još jednom uvjerljivom pobjedom potvrdila prolaz u posljednje pretkolo Europske lige. Vikingur se loše proveo na Kantridi, a briljirao je Adis Jahović

Ukupno 9:1! To je konačni rezultat nakon 180 minuta odigranih između osvajača Hrvatskog kupa i predstavnika s Farskih otoka. U prvoj utakmici je bilo 5:1, a u uzvratu na solidno ispunjenoj Kantridi 4:0.

Treba li uopće napominjati kako su Kekovi izabranici zasluženo stigli do 'predvorja raja' – novog nastupa u Europskoj ligi. Na tome putu je još jedna prepreka, a koja saznat ćemo na ždrijebu u petak.

Što se tiče utakmice, bila je to od prve minute neravnopravna bitka i jedino je pitanje bilo s koliko će se pogodaka u mreži gosti vratiti kući.

Dugo su Otočani odolijevali pritisku domaćina, a bunker je slomljen u 39. Jajalo je ubacio iz slobodnjaka s desne strane, a Jahović pogodio glavom.

Rijeka: Prskalo, Boras, Samardžić, Mitrović, Bertoša, Zlomislić (od 71. Jugović), Jajalo (od 46. Čanađija), Kvržić (od 46. Kramarić), Sharbini, Ajayi, Jahović
Vikingur: Turi, B. Hansen, S. Olsen, Gregersen, E. Jacobsen, H. Jacobsen, Vatmhamar, Hansson (od 81. H. Hansen), Djurhuus, Đorđević (od 81. Sorensen), Justinussen 5 (od 71. A. Olsen -)


Drugi pogodak bio je sličan prvom i dogodio se u trećoj minuti nastavka. Boras je bio asistent, a nezadrživ u skoku opet Jahović.

U 56. minuti, Sharbini je briljantnom asistencijom pronašao Jahovića koji iz blizine ne griješi i tako zabija 'hat trick'.

Rijeka je s lakoćom kontrolirala stanje na terenu, malo je popustila ritam, ali je svejedno zabila i četvrti gol. Boras je poslao nisku loptu s desne strane, a nesretni Jacobsen skrenuo ju je u vlastitu mrežu.

Lijepa predstava Rijeke koja ove sezone u svim natjecanjima zna samo za pobjede.

Drugi Jahovićev gol