NOVI DIREKTOR

HDZ-ov kadar nikome ne da KK Zadar

07.08.2013 u 10:27

Bionic
Reading

Košarkaški klub Zadar vodit će direktorski dvojac Skroče - Skroće. Sportskom direktoru Branku Skroči priključio se Boris Skroće, novi direktor kluba kojega je imenovao okrnjeni Nadzorni odbor i koji će tu dužnost obnašati tri godine uz probni rok od šest mjeseci

Skroće će tako naslijediti mlađahnog Marina Čačića koji je nakon polugodišnjeg vođenja kluba podnio ostavku. U potrazi za nasljednikom raspisan je javni natječaj na koji se javilo pet kandidata. Jedan od njih nije dostavio potpunu dokumentaciju te je ispao iz igre. Ostala četvorica obavila su razgovor s članovima Nadzornog odbora, a nakon prospavane noći jednoglasno je odlučeno da glavni operativac kluba postane Boris Skroće.

Iako je izbor ispunio sve zakonske i demokratske forme, bio je politički obojen. Unaprijed se znalo da Marko Pupić Bakrać, koji vladajuću zadarsku garnituru otvoreno naziva kriminalcima, neće proći. S druge strane, dan uoči odluke Nadzornog odbora Kalelarga je Skroću proglasila direktorom, a na gradskim košarkaškim punktovima čula se i šala kako će Skroće proći jednoglasno te da će mu taj jedan glas s pet ruku u zraku dati gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Košarkaški trener Denis Pleslić i četvrti kandidat Enco Perović, čini se, nisu imali nikakvih izgleda.


Skroće je po struci ekonomist relativno nepoznat u košarkaškim krugovima. Svjestan te činjenice, nakon izbora osobno se predstavio zadarskoj javnosti putem priopćenja.

BORIS SKROĆE
Jedini imperativ je budućnost kluba, odnosno postaviti klub na zdrave noge.

'U svojoj poslovnoj karijeri imam višegodišnje iskustvo u poslovima marketinških aktivnosti, prodaje i upravljanja u više tvrtki u realnom sektoru. Svoje iskustvo stečeno u vođenju i upravljanju u više uspješnih tvrtki želim primijeniti i u obnašanju radnog mjesta direktora KK Zadar. Srce ovog grada kuca za košarku i velika mi je čast biti na čelu kluba na koji smo svi u Zadru ponosni. Ipak, vođenje tvrtke je nešto drugo, no vjerujem primjenjivo i u ovoj situaciji u kojoj želim naglasiti da ću biti realan, ozbiljan i, vjerujem, uspješan. To je jedini moj cilj i po tome želim da me se procjenjuje. Dobio sam garancije Nadzornog odbora da ću u tome imati maksimalnu podršku. Jedini imperativ je budućnost kluba, odnosno postaviti klub na zdrave noge i biti realan i ozbiljan kao u svemu što sam radio. Ovaj klub je simbol grada i mora u poslovnom smislu biti naš ponos, kako moj kao odgovorne osobe, a isto tako i svakog građanina Zadra', napisao je Skroće, očekivano zaigravši na kartu sentimenta.

Ono što nije napisao jest činjenica da je član HDZ-a koji u KK Zadar dolazi iz gradske komunalne tvrtke Vodovod, u kojoj se udobno smjestio dobar dio glasačke mašinerije vladajućeg HDZ-a. U istoj je tvrtki direktorovao dojučerašnji dogradonačelnik i predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Darko Kasap.

Prvi veliki izazov za Skroću je privođenje kraju prekinute predstečajne nagodbe koja je zastala jer nije do kraja raščišćeno pitanje podnesene tužbe protiv bivših rukovoditelja kluba Giuseppea Giergije i Dina Perovića.

U klubu tvrde da je postupak odgođen samo na određeno vrijeme te kako će se nagodba privesti kraju u najboljem mogućem redu. Dok se to ne obavi, KK Zadar je na godišnjem odmoru. Ne naziru se obrisi momčadi, trener Ante Nazor još uvijek nije potpisao nastavak suradnje i, ono što je najvažnije, nije jasno što Zadrani žele i tko će ih financijski pratiti. Jedino se zna da unatoč silnim nedaćama i problemima, financijskoj dubiozi i sudskim procesima HDZ-ov kadar nikom ne da KK Zadar.