BIO JE TO SAN MEĐU DIVOVIMA

Hrvat ispisao povijest u Londonu pa iskreno priznao...

07.08.2017 u 09:49

Bionic
Reading

Hrvatska atletika je dobila prvu medalju sa svjetskih prvenstava u muškoj konkurenciji. Presretni Stipe Žunić nije skrivao oduševljenje osvojenom brončanom medaljom u bacanju kugle

Zadranin je ispisao povijest hrvatske atletike, postao je prvi naš atletičar koji se popeo na postolje na svjetskom prvenstvu. Dosad su samo djevojke osvajale medalje (Blanka Vlašić i Sandra Perković).

'Osjećaji se smiruju, nevjerojatno. Toliko puni ljudi na stadionu, toliko pritiska koji je nekima smetao, a meni je koristio. Nakon pustih četvrtih i petih mjesta napokon medalja, rekao je Stipe Žunić za HRT u Londonu.

  • +8
Stipe Žunić - osvajač svjetske bronce u bacanju kugle Izvor: Reuters / Autor: PHIL NOBLE

Žunić je hitac za medalju od 21,46 metara, samo dva centimetra kraći od svojeg hrvatskog rekorda, izveo u drugoj seriji.

'Odmah sam na početku otvorio jako i skoro bacio državni rekord. To je uvelo neku ozbiljnu atmosferu među bacače. Pokazivao sam da u svakom trenutku mogu baciti čak i 22 metra', dodao je hrvatski atletičar.

Prestupio je u posljednoj šestoj seriji.

'U trenutku kad su svi bacili i kad sam znao da imam medalju bilo je previše emocija', objasnio je.

Sreći nema kraja.

'Došao sam kao trinaestoplasirani. Bilo je fantastično ući u TOP 12, medalju sam uvijek sanjao, ali očekivao sam da ću je prije osvojiti na europskom prvenstvu, a ne među ovim divovima koji imaju triput više iskustva od mene u bacanju kugle', priznao je Žunić te zaključio:

'Proslavit ću ovo s prijateljima i trenerima, a onda s obitelji'