NOVE MEDALJE

Hrvati briljirali na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu, uzeli čak 32 medalje

05.09.2024 u 13:41

Bionic
Reading

S ovogodišnjeg WAKO Svjetskog prvenstva u kickboxingu - koje se održalo u Budimpešti od 23. kolovoza do 1. rujna - Hrvatska se vratila s čak 32 medalje. Na natjecanju je sudjelovalo 65 država s više od 3000 natjecatelja. Hrvatski tim u Budimpešti vodio je Željko Derdić kao voditelj reprezentacije, te izbornici Ivica Spevec, Ana Znaor Miholić za tatami, a Igor Ivošević kao izbornik ring disciplina. Hrvati su ovog puta osvojili čak deset naslova prvaka svijeta, pet naslova viceprvaka svijeta, te 17 brončanih medalja

Od toga je pet prvaka bilo u tatami disciplinama, a pet u ringu, tri srebra i 12 bronci na tatamiju, dva srebra u ringu i pet bronci u ringu, piše Combatplus.

Ema Anđela Žaja iz Pit Bulla Split osim što je s 3 prekida (KO) došla do zlata, proglašena je i za najbolju žensku ring natjecateljicu cijelog prvenstva. Ivano Čelić iz Planet Sporta postao je dvostruki svjetski prvak, nakon što je izdominirao u PF i LC.

Hrvatska zlata u ringu još su osvajali Anđelina Videc, Mateo Ravlić, Ryan Aličajić i Luka Katalinić. Osim Čelića, na tatamiju je sjajna bila i Paola Matić koja je također sjajnim izvedbama postala svjetska prvakinja. Zlatne kolajne još su uzeli Matej Žamarija i Fran Grubiša.

Zlatom se u LC (light contact) + 69 kg, stariji kadeti, okrunio Matej Žamarija. Tek mu je 14 godina, a već ponosno nosi titule državnog, europskog i svjetskog prvaka u kickboxingu, zahvaljujući svom upornom trudu i radu, ali i predanosti trenera Željka Derdića i Henrika Matića, kao i potpori brata Lovre Žamarije, također hrvatskog državnog i europskog prvaka u kickboxingu.

Zagrebačka županija prošle godine je Mateja Žamariju, mladog člana Kickboxing kluba Jastreb iz Jastrebarskog, proglasila najperspektivnijim sportašem.