KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatska u Turskoj traži iskupljenje za Wales; ovo je prvih 11 'Vatrenih'!

28.03.2023 u 06:10

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je nova kvalifikacijska utakmica za Euro 2024., Vatreni danas gostuju u Turskoj (20.45)

Hrvatska je novi kvalifikacijski ciklus otvorila kiksom protiv Walesa, u Splitu je bilo 1:1. Dalićevi izabranici su dominirali, stvarali prilike, a kazna za promašaje stigla je u trećoj minuti sudačke nadoknade kada su gosti 'ukrali' bod.

No vremena za tugovanje nema, pred hrvatskim reprezentativcima je gostovanje u Bursi, kod možda najvećeg konkurenta u skupini, a Hrvatska je u problemima u napadačkom dijelu. Zbog ozljeda su otpali Bruno Petković i Marko Livaja, treba i osvježiti momčad, pa je jasno kako će izbornik - 'kemijati'.

Prema zadnjim informacijama koje dolaze iz hrvatskog tabora prvih 11 bi moglo biti: Livaković - Sosa, Gvardiol, Šutalo, Stanišić - Modrić, Kovačić, Brozović - Perišić, Pašalić - Kramarić. Je li ovo dobitna kombinacija saznat ćemo večeras…

'Ostali smo bez Petkovića i Livaje, ali nismo nikog zvali. Mislim da nema potrebe, u napadu imamo Kramarića i Musu. Napravit ćemo neke zamjene sigurno, krenut ćemo s novim napadačem, a druge stvari ćemo složiti na neki drugačiji način. Svi su spremni za utakmicu, osim dvojice koja su otpala.Razmišljali smo o opciji isturenog Juranovića i defenzivnog Stanišića na desnoj strani, ali na kraju se nisam odlučio za tu varijantu i mislim da nisam pogriješili. Protiv Walesa smo odigrali dobru utakmicu, u jednom razdoblju smo bili nešto slabiji, a primljeni gol je sve pokvario. Pred nama je još sedam utakmica, ali nećemo ništa testirati. Nema vremena za to. Imamo za poziciju desnog krila Pašalića, Vlašića i Majera, naći ćemo pravo rješenje', kazao je Dalić te se osvrnuo na suparnika:

  • +7
Trening Hrvatske u Bursi Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Turska ima sjajne pojedince, izbornik je donio red i disciplinu. Imaju kvalitetu, riješili su Armeniju. Turska je bolja od Walesa, igraju kod kuće, morat ćemo se bolje i organiziranije braniti. Neće očekujem jednosmjernu utakmicu kao na Poljudu, moramo biti jako oprezni. Utakmica će biti zahtjevnija jer su Turci sigurno kvalitetniji od Walesa.'

Što se tiče Turske, njihov izbornik Stefan Kuntz izuzetno cijeni Vatrene.

'Složit ćemo se da igramo protiv Hrvatske, jedne od najboljih momčadi na svijetu. Svjesni smo i da ćemo u utorak preko puta sebe imati pravu, natjecateljsku momčad. Isto tako, neće nas zavarati njihov neodlučeni rezultat na startu kvalifikacija protiv Walesa. Stvarno nam zanima gdje smo mi u toj priči i gdje je naše mjesto na svjetskoj i europskoj razini', rekao je Kuntz te nastavio hvaliti hrvatsku reprezentaciju:

Zlatko Dalić i Ivan Perišić uoči Turske Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Ne možemo sebe nazvati favoritima u tom susretu bez obzira što igramo na svom terenu i imat ćemo sigurno sjajnu potporu 40.000 naših navijača. Hrvatska je momčad prepuna individualne kvalitete, ali i ogromnog iskustva u ovakvim utakmicama. Godinama to pokazuje. Želio bih se kratko vratiti na taj njihov ogled protiv Walesa gdje Hrvati stvarno nisu imali sreće. Morali su voditi s nekoliko pogodaka razlike, a na kraju su primili slučajan pogodak.'