napokon je potpisao

Hrvatski napadač u Milanu će nositi Ševčenkovu sedmicu

22.08.2017 u 14:19

Bionic
Reading

Nikola Kalinić potpisao je četverogodišnji ugovor s 'rossonerima' te bi trebao zarađivati oko tri milijuna eura po sezoni. Dobio je dres s brojem 7 kojeg je nekad nosio legendarni Ukrajinac Andrij Ševčenko...

Nikola Kalinić (29) je na San Siro došao iz Fiorentine gdje je do 2015. u 84 utakmice zabio 33 gola uz 11 asistencija. Hrvatski će nogometaš prvih godinu dana u Milanu biti na posudbi prije obaveznog otkupa ugovora sljedeće godine.

Nagađanja o njegovu prelasku u redove 'rossonera' trajala su predugo, mnogi su pomislili kako se ovaj transfer niti neće ostvariti. No, novi kineski vlasnici Milanu pod svaku cijenu žele vratiti staru slavu te su ovog ljeta u pojačanja uložili više od 200 milijuna eura. Kalinić je jedanaesti novi igrač, čini se i posljednji u nizu. Šlag na kraju, reklo bi se...

'Milan je presretan što može objaviti da je potpisao ugovor s Nikolom Kalinićem koji dolazi na posudbu iz Fiorentine uz obvezu kupnje iduće godine. Igrač je potpisao četverogodišnji ugovor do 30. lipnja 2021.', objavljeno je na službenim stranicama talijanskog prvoligaša. Nakon što je obavio liječnički pregled, Kalinić je dobio dres s brojem sedam kojeg je svojedobno nosio Andrij Ševčenko.

'Dva sam mjeseca ovo čekao i napokon se dogodilo', rekao je Nikola Kalinić nakon što je potpisao i dodao:

'Želio sam samo u Milan. Ševčenko je moj idol.'

  • +12
Nikola Kalinić Izvor: Reuters / Autor: ALBERTO LINGRIA

Milanov izvršni direktor Marco Fassone izjavio je da je vrlo sretan zbog Kalinićeva dolaska te kako Milan ne planira dovoditi nova pojačanja.

'S Nikolom smo kompletirali momčad. Doveli smo 11 igrača ove godine. Ovo je bila posebno duga i kompliciran priča. Ovdje smo jer je Kalinić jako želio biti igrač Milana. Obožava ovaj klub i to nam je pomoglo da dovršimo dugačke pregovore sa sportskim direktorom Fiorentine Massimillianom Mirabellijem. Željeli smo ga zbog iskustva i kvalitete. Napokon smo to napravili i ponosni smo što je on naš novi igrač', kazao je Fassone.

Viole će za posudbu dobiti pet milijuna eura, a onda u lipnju 2018. godine dodatnih 20 milijuna za otkup ugovora.  

Prije Nikole Kalinića boje Milana branili su Zvone Boban, Dario Šimić, Mario Pašalić, Dario Smoje i Dražen Brnčić... Kalinić je u Fiorentinu došao iz ukrajinskog Dnjipra gdje je igrao od 2011. do 2015. Prije toga je nosio dres Blackburna (2009.-2011.) i splitskog Hajduka (2005. do 2009.).