ŠOKANTNA PRIČA

Igrala finale Wimbledona, napustila tenis s 19, uništavali joj rekete, podmetali žilete...

08.07.2023 u 16:31

Bionic
Reading

Wimbledon je u tijeku, a tabloid The Sun prisjetio se je finalistice travnatog Grand Slama (1983.) koja je karijeru završila sa samo 19 godina

Andrea Jaeger stigla je do dva Grand Slam finala kao tinejdžerka prije nego što se povukla iz tenisa sa samo 19 godina - 1985. godine. Amerikanka je bila čudo od djeteta, brzo se umiješala među najbolje nakon što je kao 14-godišnjakinja postala profesionalac.

Svoj talent potvrdila je ulaskom u finale Roland Garrosa (1982.) i Wimbledona (1983.), a oba puta izgubila je od Martine Navratilove. Mlada zvijezda stigla je do drugog mjesta WTA ljestvice, ali se povukla iz profesionalnog tenisa zbog ozljede ramena 1985. Tijekom karijere zaradila je preko milijun dolara od turnirskih nagrada, a još više od sponzora.

Odmah nakon što je objesila reket o klin, otišla je na sveučilište kako bi studirala teologiju i obučavala se za službu – nakon čega je postala časna sestra. Godine 1990. osnovala je Zakladu Silver Lining koja je pružala skrb djeci oboljeloj od raka.

'Jednostavno sam znala da Bog postoji i da smo prijatelji i imamo osobni odnos. Nitko od moje obitelji nije znao da sam se molila svaki dan svog života. U kolovozu 2006. stekla sam diplomu suradnika u obuci ministarstva i teologiji. Zatim sam ušla u program dominikanskog sestrinstva', opisala je prije 15 godina Jaeger za Daily Mail 2008. te je dodala:

'To je stroga disciplina. Budim se u 4 sata ujutro, obavljam molitve i duhovno proučavam, a zatim počinjem raditi u 5 ujutro ili u 6 ujutro radi prikupljanja sredstava, planiranja programa i vođenja tih programa. Svaki dan se negdje u svijetu nešto događa za djecu.

U bolnom intervjuu za Independent prošle godine, Jaeger je otvorila priču o maltretiranju s kojim se suočila kao tinejdžerica na WTA Touru.

'Imala sam situacije kada bih otišla po svoj reket i žice bi bile prerezane. Kada sam otišla obuti cipele, netko je u njima ostavio žilete.'

Jaeger je zatim otkrila da se prestala presvlačiti u svlačionici zbog svega toga.

Također je ispričala kako ju je seksualno uznemiravao neimenovana članica WTA osoblja, koji više nije u organizaciji, nakon što je bila prisiljena piti alkohol na sponzorskom događaju. Do svoje 19 godine je prošla puno toga, a zatim je spas pronašla služeći Bogu…