BRAVO

Impresivan jubilej Dinama u Uefinim natjecanjima; čast da se upiše u povijest imao je Bruno Petković i napravio je to majstorski!

01.10.2021 u 08:58

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtak stigao do prvih bodova u Europskoj ligi gostujućom pobjedom kod Genka 3:0, a hrvatski prvak došao je i do impresivnog jubileja u Uefinim natjecanjima

Hrvatski prvak je slavio golovima Luke Ivanušeca i Brune Petkovića, a upravo se ovaj potonji upisao u povijesne knjige maksimirskog kluba.

Njegov gol s bijele točke u trećoj minuti sučeve nadoknade prvog poluvremena za vodstvo plavih s 2:0 u Genku bio je Dinamov 'okrugli', 500. pogodak u povijesti europskih klupskih natjecanja!

Kakav je to bio potez: autoritativan pogled prije udarca s bijele točke, lukavo 'vaganje'vratara, kompjutorski izračunat trenutak u kojem je suparnička 'jedinica' na krivoj nozi, fakinski podvaljena lopta tek nekoliko centimetara pored lijeve stajne noge, i to laganim dodirom nakon kojega se lopta gotovo 'u leru' kotrljala u mrežu', opisuje taj trenutak Dinamo na svojoj službenoj stranici.

Petković je u drugom dijelu još jednom, na sličan način, također iz kaznenog udarca, zabio za konačnih 3:0. To znači da se Dinamov 'brojčanik' trenutačno zaustavio na 501 postignutom pogotku.

  • +39
Genk - Dinamo, 2. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

U ukupno 345 dosadašnjih europskih dvoboja Modri su upisali 139 pobjeda, 76 remija i 130 poraza uz gol-razliku 501:440. Računica uključuje natjecanja u Kupu i Ligi prvaka, Kupu velesajamskih gradova odnosno Kupu Uefa i Europa ligi te Kupu pobjednika kupova.

'Jako dobra utakmica Dinama, posebice u nastavku kad smo Genku dali minimalno prostora. Drago mi je da smo odigrali ovakvu utakmicu nakon silnog pritiska koji je bio na nama. Možda je bio nepotreban, a možda i nije. Ipak, najvažnije je da smo pokazali da smo najbolji kad je najvažnije. Ne razmišljamo sad o pozicijama u skupini. O tome ćemo tek u zadnjem kolu eventualno razmišljati. Idemo sad utakmicu po utakmicu', reko je Petković poslije utakmice.