SPEKTAKL U TORINU

Inter zaustavio Juve na 49 utakmica bez poraza

03.11.2012 u 22:58

Bionic
Reading

U velikom derbiju talijanske Serije A nogometaši Intera su slavili protiv Juventusa s 3:1 usred Torina, makar je domaćin vodio od 19 sekunde (!)

Inter se ovim približio na vrhu ljestvice Juventusu na samo jedan bod (28-27) nakon 11. kola, ali je time i prekinuo nevjerojatno dugi niz nepobjedivosti torinske momčadi u Seriji A. Naime, Juventus je do ove subote odigrao 49 utakmica bez poraza, ali pedesetu bez poraza nije dočekao. Recimo i da je nakon nešto više od dvije godine prvi put u Seriji A poražen Juventusov vođa Andrea Pirlo.

Na nevjerojatni način je otvorena utakmica u subotu, pa je tako u 19 sekundi Juventus poveo pogotkom Vidala. No, treba reći da je asistent Asamoah tom prilikom bio u evidentnom zaleđu.

Interovi nogometaši su bili uzdrmani tim pogotkom i nisu se od njega oporavili sve do poluvremena. Mogao je Juventus postići još koji pogodak i time uvelike trasirati put prema novom uspjehu, no, u nastavku je Inter zaigrao daleko angažiranije, makar ostaje sumnja oko prvog pogotka gostiju. U 59. minuti je dosuđen jedanaesterac za goste i to zbog sumnjivog igranja rukom. Siguran realizator za 1:1 je bio Diego Milito.

Argentinska veza Milito-Palacio je do kraja dokrajčila Juventus. Milito je u 76. postigao gol za 2:1 i to nakon što je odlično prihvatio odbijenu loptu nakon udarca Guarina i pospremio je pored nemoćnog Buffona. U završnici je Juventus srljao prema izjednačenju, no pogodak je pao na drugoj strani. Polukontru je golom okončao Palacio za konačnih 3:1 Intera.

Recimo da je hrvatski nogometaš Marko Livaja s Interove klupe ispratio veliku pobjedu njegovih suigrača.

Italija 1. liga, 11. kolo
Juventus 1 3 Inter Milano
Strijelci
1:0 A. Vidal (1') 1:1 A. Milito (11m, 59')
1:2 A. Milito (76') 1:3 R. Palacio (90')
Sastavi
G. Buffon
L. Bonucci
G. Chiellini
A. Barzagli
C. Marchisio
A. Vidal
A. Pirlo
K. Asamoah
S. Lichtsteiner (38' M. Cáceres(78' Fabio Quagliarella))
S. Giovinco
M. Vucinic (45' N. Bendtner)
S. Handanovic
W. Samuel
Juan
A. Ranocchia
W. Gargano
E. Cambiasso
Y. Nagatomo
J. Zanetti
D. Milito (80' G. Mudingayi)
A. Cassano (69' F. Guarin)
R. Palacio
Žuti kartoni
S. Lichtsteiner 30'
A. Pirlo 48'
G. Chiellini 51'
L. Bonucci 62'
W. Samuel 33'
J. Zanetti 85'