NOVI REKORD

Ispisana povijest Europske lige; golgeterski pothvat belgijskog napadača kakav se ne pamti od 1971. i koji će se teško ponoviti

11.08.2020 u 08:56

Bionic
Reading

Inter Milano izborio je polufinale Europske lige, a napadač talijanskog velikana Romelu Lukaku ispisao je povijesne knjige ovog Uefinog natjecanja

Inter je nadigrao Bayer sa 2:1 u utakmici igranoj u Dusseldorfu. Golove za talijanski klub zabili su Barella u 15. minuti i Lukaku u 21. minuti. Nadu u preokret u 24. minuti Bayeru je donio Havertz, no to je od golova na utakmici bilo sve.

Kad je belgijski napadač povećao vodstvo 'nerazzurra' promijenjene su knjige rekorda, jer je to bila deveta utakmica u nizu u ovom natjecanju, a da je Lukaku zatresao mrežu.

Nitko nikada nije imao takav niz u drugom po snazi Uefinom kupu (računa se i Kup Uefa kojeg je Europska liga naslijedila) od kada je utemeljeno 1971.

Prije utakmice s Bayerom Lukaku je dijelio prvo mjesto s engleskim napadačem Alanom Shearerom koji je u osma utakmica zaredom postigao najmanje jedan gol (Newcastle, 2005.).

  • +5
Inter Milano - Bayer Leverkusen, četvrtfinale Europske lige, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Martin Meissner / POOL