KRAMARIĆ ZA TPORTAL

Ispovijest utučenog napadača; evo na što je spreman zbog Hrvatske!

30.10.2015 u 11:20

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić napustio je Rijeku kao jedan od naših najboljih napadača, ali u engleskom Leicester Cityju ove sezone praktički ne igra. Za tportal.hr Kramarić otvoreno govori o svojoj situaciji u klubu, željama, domaćoj MAXtv Prvoj ligi, Slavenu Biliću te naravno hrvatskoj reprezentaciji, a ona mu je prioritet i zbog nje je spreman na sve!

Početkom 2015. Zagrepčanin Andrej Kramarić bio je među najspominjanijim igračima jer nakon što je preko noći napustio Dinamo, klub u kojem je ponikao, odlične igre u Rijeci bile su zapažene pa su se za zagrebačkog nogometaša zanimali velikani poput Chelseaja, Juventusa i drugih. Kramarić se na kraju ipak odlučio za engleski Leicester City jer je želio sigurnu minutažu i nastupe.

U vrijeme Kramarićeva dolaska momčad Leicester Cityja vodio je Nigel Pearson, možda i najvažniji čovjek u dogovoru oko transfera, jer upravo je on inzistirao na dolasku hrvatskog napadača i obećao mu nastupe.

Dobio je Kramarić priliku već u prvom mogućem nastupu, potom je zabio Arsenalu i sve je izgledalo bajkovito. Zatim je zabio i Aston Villi, no minutaža je bivala sve skromnija. Osim toga, Leicester City tijekom veljače i ožujka stigao je na dno tablice, kriza je bila evidentna i 'lisicama' je prijetilo ispadanje.

No čarobnom serijom u travnju, s četiri uzastopne pobjede, Pearsonove su dionice rasle, a u samoj završnici sezone s još četiri pobjede i remijem sačuvao je klub u elitnom razredu.

Ipak, trenerov sin James dopustio si je neugodnost te sudjelovao u rasističkom skandalu zbog kojeg je prvo potjeran on, a nešto kasnije i tata trener, pa je na klupu 'lisica' sjeo 64- godišnji talijanski stručnjak Claudio Ranieri.

Činilo se to dobrom viješću za našeg Kramarića, koji je kod Pearsona uglavnom sjedio na klupi te dobivao priliku u prosjeku svaku drugu utakmicu, po 15-ak minuta. Skupio je najbolji igrač MAXtv Prve lige za 2014. skromnih 574 minute i pritom zabio samo dva gola.

Međutim ni kod Ranierija Kramariću nije ništa bolje. U Premier ligi ove sezone igrao je samo 12 minuta te je dobivao priliku tek u Liga-kupu, a iz kojeg je Leicester ispao u srijedu porazom od Hulla.

'Iskreno, i ja sam se nadao minutaži. Tim prije što sam tijekom priprema i na prijateljskim utakmicama igrao odlično. Zbilja sam mislio da ću se izboriti za mjesto u početnoj postavi', rekao je za tportal.hr Andrej Kramarić.

Na Kramarićevu žalost, iako mu uspjeh kluba treba biti prioritet, Leicesteru u prvenstvu ide odlično. Nakon deset kola na visokom je petom mjestu, a igrači koje Ranieri koristi u napadu, Jamie Vardy te Riyad Mahrez, redovito zabijaju. Englez je u deset utakmica zabio deset golova, a Alžirac u devet nastupa - pet puta.

'Apsolutno točno! Dečki zbilja igraju dobro, na visokom smo petom mjestu, sa samo tri boda zaostatka za vodećim Manchester Cityjem. Naravno, ni trener ne želi riskirati, igra u gotovo svim utakmicama s istom momčadi i mi ostali osuđeni smo na čekanje. Problem je i taj kada ne igraš ili odigraš jednu utakmicu u mjesec dana to da ispadneš iz natjecateljskog ritma', potužio se Kramarić.

Naravno, za igrača s 24 godine pogubno je biti u klubu i konstantno grijati klupu. Je li jedna od opcija transfer?

'Nije mi drago, pa kome bi bilo? Na meni je sada da se pokušam nametnuti. Razgovarao sam s trenerom prije mjesec dana i rekao mi je da budem strpljiv, da će se promijeniti nešto. Na moju žalost, nije se promijenilo baš ništa. Ne želim prejudicirati, ali morat ću opet razgovarati s čelnicima kluba. Ako ne mogu igrati u Leicesteru, možda ću negdje drugdje. Ali o tom potom. Zasad sam još ovdje, a ako bude nužno, o transferu ću razmišljati u siječnju.'

Strahujete li za svoj status u hrvatskoj reprezentaciji? Pozvani ste za ogled s Rusijom, no bit će sve teže opravdavati pozive ako ne igrate za klub. Niti nastup na Euru 2012. trenutačno vam nije siguran.

'Jasno je da se gledaju klupski nastupi. Makar se nadam da će se izbornik Ante Čačić sjetiti kako sam igrao prije nego što sam došao u ovu situaciju. Svi znaju kakav je moj stil igre i naravno da mi je igrati za reprezentaciju velika želja. To je šlag na tortu svakom igraču.'

Žalite li što ste došli u Leicester odnosno pomislite li da ste možda ipak trebali prihvatiti ponudu iz Španjolske, a znamo da ih je bilo?

'Ni govora! Vjerujem da bi svaki igrač mojih godina želio osjetiti igrati u ovakvoj ligi, po meni definitivno br. 1. Ne samo zbog nogometa, već i zbog navijača, atmosfere, cjelokupne organizacije.'

To na svojoj koži jako dobro osjeća i Slaven Bilić, hit-trener West Ham Uniteda.

'Svaka mu čast! Idu ga rezultati, igraju dobro i naravno da sam sretan zbog toga. Jedino što ne može pobijediti Leicester, ha, ha... Vidjeli smo se nakon te utakmice, čestitao sam mu. Pune su ga novine, ali se nadam da će na kraju sezone ipak biti iza Leicestera.'

I još za kraj mali osvrt na stanje u MAXtv Prvoj ligi. Dinamo je trenutačno iza Hajduka i Rijeke. Tako nešto dugo se nije dogodilo.

'Drago mi je da se napokon zakompliciralo i kod nas jer posljednjih godina Dinamo bi vrlo rano stekao prednost i prvenstvo bi gubilo na draži. Sve je to dobrim dijelom vezano i za Dinamove partije u Ligi prvaka, u kojoj mu ide dobro. No zato pate igre u prvenstvu. Bilo bi super kada bi ovakva neizvjesnost potrajala što dulje pa da ovakvo stanje imamo i u svibnju', zaključio je Andrej Kramarić.