Transfer sve bliži

Ivan Rakitić ipak napušta Barcelonu; velikan radi sve kako bi hrvatskog reprezentativca doveo u svoje redove

28.01.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Juventus prodaje Emrea Cana Borussiji Dortmund kako bi dobio novac za Ivana Rakitića

Ivan Rakitić u Barcelonu je stigao na ljeto 2014. godine iz Seville za 18 milijuna eura. Iako je proteklih godina bio jedna od najjačih karika katalonskog kluba, ove sezone je, dolaskom Frenkieja de Jonga, pao u drugi plan i u prvom dijelu igrao jako malo.

I sam je nekoliko puta izrazio čuđenje i žaljenje zbog svoje situacije, a onda mu je trener Ernesto Valverde počeo davati više prilika koje je hrvatski veznjak dobro koristio. Ove sezone je u 22 utakmice upisao dvije asistencije i činilo se kako je riješio probleme u Barci i kako će imati željenu minutažu.

Ipak, španjolski mediji su se ponovno raspisali o njegovom odlasku iz Barcelone. Sport piše kako je sada idealno vrijeme da napusti Camp Nou, a znaju i gdje će nastaviti karijeru. Juventus, koji je Raketu htio i na nekoliko prošlih prijelaznih rokova, se ponovno odlučio krenuti po hrvatskog veznjaka, ali moraju najprije riješiti problem zvan Emre Can.

Juve je 26-godišnjeg turskog veznjaka doveo na ljeto 2018. godine iz Liverpoola i to potpuno besplatno. Iako se činio kao idealno pojačanje, Can se u Italiji nije snašao i sada ga Juve želi prodati. Navodno je interes pokazala Borussia Dortmund i sada se samo čeka da se klubovi dogovore. Novac koji dobiju za Cana trebao bi Juventusu pomoći da kupi Rakitića, a sve bi se trebalo odviti kroz idućih nekoliko dana.