slijedi mu povratak u rim

Iza Ante Ćorića najtužnija je sezona u karijeri, ali u španjolskom klubu toliko vjeruju u njega da ga žele zadržati pod svaku cijenu

19.08.2020 u 06:24

Bionic
Reading

Nogometaši Almerije porazom od Girone u uzvratnoj utakmici doigravanja za ulazak u La Ligu, odnosno prvi razred španjolskog nogometa, okončali su ovu sezonu, a time u probleme stavili i 23-godišnjeg Antu Ćorića, velikog talenta kojem je tijekom karijere i sreća okrenula leđa, pa je ove sezone puno vremena proveo na rehabilitaciji

Ante Ćorić, danas 23-godišnjak, svojevremeno je slovio za jednog od najvećih Dinamovih talenata, koji je u ljeto 2014. godine, sa tek napunjenih 17 godina odigrao prve minute u najboljoj momčadi 'modrih'.

Na račun Ćorićeve igre stizali su komplimenti, raslo mu je samopouzdanje, a na njegovu su adresu počeli kucati veliki klubovi. Kao ekstra talent, Ćorić se našao i na popisu izbornika Čačića za Euro 2016. godine.

Hvalio ga je i Pep Guardiola, koji ga je 'osjetio' u utakmici Dinama i Bayerna, a potom ga je želio dovesti i u Manchester City. Potom su u Središće, gdje žive Ćorićevi, stigli i predstavnici madridskog Reala, ali kako je prva i najveća Antina ljubav bio Dinamo, tako je obitelj odbila sve ponude.

No, odbila je i suradnju s agencijom prvog čovjeka kluba, pa se mladi nogometaš našao u problemima, počeo je igrati sve manje.

U takvoj situaciji, jedini izlaz za Antu bio je odlazak iz Dinama, a kako je na njemu inzistirala Roma, posve logičnom bila je odluka da iz Zagreba preseli u Rim. I jasno, prva godina trebala mu je poslužiti za privikavanje na drugačiji ritam, nogometno razmišljanje, ali i hvatanje barem nekakve minutaže.

No, Ćoriću u Romi pravu priliku nisu dali, pa je Ante prošlog ljeta, prihvatio ponudu španjolskog drugoligaša, Almerije, koja je na krilima arapskog kapitala poželjela ulazak u La Ligu.

Još na početku sezone Ćorić je igrao, bio vrlo dobar, ali onda su tijekom zimskih mjeseci stigli problemi. U jednom duelu Ćoriću su stradali ligamenti, toliko da se razmišljalo o operaciji. Ipak, nakon nekoliko pregleda potvrđeno je da se operacija može zaobići, uz mukotrpne terapije. Pristao je Ante na njih, znojio se i mučio, ali onda je u ožujku opet sve stalo. Zbog pandemije koronavirusa. U međuvremenu je promijenjen i trener, a na klupu je sjeo bivši legendarni igrač Reala, Guti.

Cijelo to vrijeme iz kluba su stizali signali kako Ćorića cijene, kako im je važan… A prema dogovoru s Romom (opa.a s kojom ima ugovor do 2023. godine), u slučaju ulaska u La Ligu, Almeria je automatski trebala otkupiti ugovor.

I taman kad se prvenstvo nastavilo, Ćorić je na jednom od treninga dobio jak udarac u palac, od čega mu se 'okrenuo zglob', što je značilo novo prinudno mirovanje.

Klub je polako gubio utakmice, ispao je iz zone koja je imala direktan plasman u La Ligu, a Ćorić je bio samo nijemi promatrač.

Ipak, u srpnju, nakon što je otkaz dobio i Guti a na klupu sjeo Jose Gomes, za Ćorića su trebali stići sretniji dani. No, pehovi su se nastavili, pa je zbog nove ozljede opet završio na mirovanju, tako da i sada, iako je sezona okončana, hoda na terapije.

Najgore u cijeloj situaciji jest što je Almeria prokockala priliku ulaska u La Ligu, i sada se Ćorić 21. kolovoza mora pojaviti na prozivci u Rimu.

Prema informacijama koje smo dobili iz Španjolske, unatoč maloj minutaži u Almeriji, za koju je najmanje kriv Ćorić, španjolski klub bi ga želio zadržati pod svaku cijenu barem još jednu godinu, kako bi, uz adekvatne pripreme, ovaj talentirani igrač preuzeo dirigentsku palicu i poveo momčad prema prvoligaškom društvu. Toliko imaju povjerenja u njega.

No, prvo će svoju riječ reći Roma.