ZATO IMA PLAĆU 700 MILIJUNA DOLARA

Japanac ispisao povijest sporta koji se već više od 200 godina igra u SAD-u

20.09.2024 u 10:03

Bionic
Reading

Japanski bejzbolaš Shohei Ohtani, igrač LA Dodgersa, postao je prvi igrač u povijesti elitne sjevernoameričke lige (MLB) koji je u jednoj sezoni došao do 50 'home runova' i 50 ukradenih baza, a to je ostvario u četvrtak u pobjedi njegove momčadi 20:4 na gostovanju kod Miami Marlinsa.

Ovom pobjedom su Dodgersi potvrdili plasman u doigravanje, u kojem će Ohtani debitirati, iako je u MLB došao još 2018. No, prvih pet sezona je igrao za Los Angeles Angelse kojima ni sjajni Japanac nije mogao pomoći da se nađu u doigravanju.

Ohtani je uoči ove sezone prešao u Dodgerse za rekordnih 700 milijuna američkih dolara, koji će mu biti isplaćeni tijekom desetogodišnjeg razdoblja.

Japanc je do jedinstvenog postignuća došao u sedmoj izmjeni utakmice u Miamiju, kad je postigao svoj 50. 'home run' u ovoj sezoni, a prethodno je već imao dvije ukradene baze tijekom dvoboja. Do kraja utakmice je uspio postići i svoj 51. 'home run' u devetoj izmjeni.

'Ovaj sport se igra više od 200 godina, a ovo što je njemu uspjelo nije napravio nitko drugi', istaknuo je značaj Ohtanijevog dosega trener Los Angeles Dodgersa Dave Roberts.

Osim što je odličan udarač, Ohtani je i sjajan bacač, što je vrlo rijedak spoj. No, u ovoj sezoni se još nije okušao u toj ulozi, jer je prije sezone imao manji operativni zahvat na laktu bacačke ruke, pa se potpuno posvetio svojoj napadačkoj ulozi.

'Iskreno, stvarno sam iznenađen. Ne znam od kud svi ti dosezi, ali sam iznimno zadovoljan svojom današnjom igrom', rekao je Ohtani uz pomoć prevoditelja.

Uz to je priznao, da će ovaj rekord pamtiti do kraja života.

Ohtanijev rekord slave i u Japanu, gdje je bejzbol jedan od najpopularnijih sportova. Tamošnji mediji su posvetili brojne naslovnice slavnom sunarodnjaku, a u neki su dnevnici imali i poseban prilog kojim su ovjekovječili Ohtanijev doseg. Čestitkama se pridružila i japanska Vlada.