razlog za brigu?

Je li ovo dokaz da je Kovačić jako važan igrač Chelseaja ili da je trener Sarri sebičan?

21.10.2018 u 07:50

Bionic
Reading

Subota je u engelskom nogometnom prenstvu ljubiteljima nogometa donijela veliki derbi, između Chelseaja i Manchester Uniteda, koji je uz ružne scene Mourinhovog pokušaja obračuna s jednim od Sarrijevih pomoćnika, završio bez pobjednika 2:2

U derbiju devetog kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Manchester United su na Stamford Bridgeu odigrali 2:2, a domaćin je izjednačio u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Domaćin je poveo u 21. minuti golom Antonia Rudigera, no United je u nastavku susreta okrenuo rezultat golovima Anthonyja Martiala (55, 73). Kada se već činilo kako će United slaviti u Londonu, Ross Barkley je u šestoj minuti nadoknade zabio za 2:2.

  • +10
Premier liga, Chelsea - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bila je to akcija u kojoj su 'Bluesi' tri puta prijetili vratima Davida de Gee, ali je tek Barkley ugurao loptu u mrežu. Prije njega pucao je David Luiz uzdrmavši vratnicu, u nastavku akcije Rudiger je pucao glavom, De Gea je obranio, a Barkley odbijanac pospremio u gol.

Mateo Kovačić je započeo utakmicu u sastavu Chelsea, a umjesto njega u igru je u 69. minuti ušao Barkley, koji je i zabio taj gol za konačnih 2:2.

Iako je Kovačić na terenu izgledao dobro, njegova izjava po svršetku utakmice pred kamerama Sportkluba, ipak djeluje zabrinjavajuće jer čudi nas da je talijanski trener Sarri dopustio da Kovačić igra ozlijeđen.

'Imam par problema s ozljedom lijeve noge. Nisam trenirao nekoliko dana nakon povratka s reprezentacije (op.a. igrao je i u Ligi nacija protiv Engleske te potom i u prijateljskoj utakmici protiv Jordana). Nisam još na sto posto, ne osjećam se dobro, ali trener mi daje povjerenje, ali svakim mi je danom sve bolje', izjavio je Kovačić.

Naravno, postavlja se pitanje je li Kovačić toliko neophodan Sarrijevom Chelseaju pa da mora igrati i u ovakvom stanju te je li trener prije nego je postavio hrvatskog veznjaka u početnu postavu konzulitirao liječnike i dobio njihovo zeleno svjetlo za Kovačićev nastup?