Dinamo poput bayera

Jedan detalj pokazuje šampionski mentalitet. Je li ovo tajna Dinamove nove titule?

15.05.2024 u 10:17

Bionic
Reading

Modri danas igraju prvu utakmicu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (MAXSport 1, MAXtv, 19 sati) protiv Rijeke, konkurenta kojem su uzeli titulu

Golovi odlučuju utakmice, a golovi u posljednjim minutama ponekad odlučuju ne samo utakmice već i prvenstva. Naravno, pogoci kojima momčad dolazi do pobjede ili se spašava od poraza na samom kraju posebno su pamtljivi za navijače pa tako ove sezone svi pričaju o fenomenalnom Bayer Leverkusenu, koji je pod vodstvom Xabija Alonsa došao do prve titule prvaka Bundeslige u klupskoj povijesti.

Svoj dio u tu priču ugradio je i hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, koji je u posljednjih pet utakmica zabio tri pogotka i podijelio tri asistencije, a dvaput je svoju momčad spašavao od poraza. Prvo je zabio u 97. za 1:1 protiv Borussije Dortmund u Bundesligi, a onda je, također u sedmoj minuti sudačke nadoknade, postavio konačnih 2:2 u uzvratnoj utakmici polufinala Europa lige protiv Rome. Bayer je ove sezone zabio čak 12 pogodaka u sudačkoj nadoknadi u svim natjecanjima i definitivno je 'kralj kasnih golova'.

Iako nije ni blizu Leverkusenu po tom pitanju, i HNL ima svoj Bayer ove sezone. Riječ je o Dinamu, koji je nedavno potvrdio novi, 25. naslov prvaka. Momčad Sergeja Jakirovića najslavniji kasni preokret napravila je još tamo na početku sezone na Opus Areni, kada je do 87. gubila od Osijeka, ali onda dvama jedanaestercima Brune Petkovića u 87. i 99. došla do slavne pobjede.

Dinamo je ove sezone od 85. minute nadalje zabio 13 pogodaka i tako došao do 14 bodova. Nije to baš nestvarna statistika poput Bayerove, ali nema sumnje da je to bio jedan od faktora koji je Jakirovićevoj momčadi donio titulu. Sjetimo se utakmice protiv Lokomotive prošle jeseni, kada su Modri do 94. gubili 0:1, ne bi li Martin Baturina i Takura Kaneko u 94. i 97. zabijali za pobjedu. Naravno, ključni su bili i kasni pogoci protiv konkurenta za titulu, Rijeke; Fran Brodić zabio je u sudačkoj nadoknadi na Maksimiru za 1:0, a Arber Hoxha pogodio je za 2:1 na Rujevici u 89. tek nakon što je ušao u igru i donio Dinamu pobjedu koja mu je u konačnici i osigurala titulu.

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa dostupno svima

Napetost raste! Centriraj se izravno u srcu SuperSport HNL-a, finale je dostupno svima na MAXSport YouTube kanalu i Tportalu! Prva utakmica između Dinama i Rijeke je u srijedu, 15. svibnja, u 19 sati, a druga u srijedu, 22. svibnja u 18 sati. Ne propusti ni sekundu navijačke euforije! Prati uživo: http://t.ht.hr/fw/kup

S druge strane, Rijeka je imala svoj 'Leverkusen' moment upravo protiv Dinama na Rujevici prošlog studenog. Tada je Dino Perić donio Modrima prednost od 2:1 u 81., ali je Matej Mitrović samo dvije minute prije isteka 90. pogodio za 2:2. Međutim, osim toga, momčad Željka Sopića nije baš briljirala u samoj završnici.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Upravo će Dinamo i Rijeka na Maksimiru odigrati prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, na rasporedu je u srijedu u 19 sati u Maksimiru (MAXSport 1, MAXtv, 19 sati). Uzvrat je predviđen tjedan kasnije (u srijedu 22. svibnja s početkom u 18 sati na Rujevici).

Obje utakmice su dostupne svima i na MAXSport YouTube kanalu te na Tportalu.

Standings provided by Sofascore