GOSPARI NA TRONU

Jugu poseban europski naslov i ključni - ostajem

05.06.2016 u 09:29

Bionic
Reading

Vaterpolisti Juga trijumfalnom su serijom u Budimpešti osvojili svoj prvi naslov europskih prvaka izvan Gruža, a u jeku slavlja dobili su još jednu sjajnu sportsku vijest

Jug je na završni turnir doputovao bez statusa favorita. Za početak je pao Egger, a kada su u polufinalu srušili zvjezdani Pro Recco i njihovu sudačku svitu vrata slave širom su se otvorila. Čekao je Josip Pavić i njegova 'djeca Pireja' koji su srušeni s 'ratničkih' 6:4. Olympiacos je apsolviran, Jug je na europskom krovu!

Trener Kobeščak upisao se u povijest kao prvi Jugov trener s četiri trofeja u jednoj sezoni, vratar Marko Bijač nadmašio je 'velikog Jozu' i uzeo naslov najboljeg golmana turnira, a najboljim igračem proglašen je Brazilac Felipe Perrone. Na njega je 'udicu bacio' Pro Recco, nude mu daleko veći novac od svote koju mu mogu ponuditi u Dubrovniku, no Rudićev glavni olimpijski adut kaže:


'Ovo je bilo poput bajke. Ispunio sam san. Nikad nije bilo teže, ali smo uspjeli. Ostajem u Dubrovniku i iduće godine, i dalje ću igrati za Jug,' prenosi dubrovacki.hr iz Budimpešte najslađe riječi za kraj posebne večeri. Grad vaterpola i iduće če sezone biti trn u oku bogatijima. Bajka se nastavlja.