igrat će za bih?

Junak velike Dinamove pobjede mijenja reprezentaciju; hoće li HNS i Dalić reagirati?

21.08.2024 u 09:41

Bionic
Reading

Sandro Kulenović (24) junak je velike pobjede Dinama nad Qarabagom u kvalifikacijama za Ligu prvaka. S dva je gola zapečatio sudbinu Azera na Maksimiru, no do sada nije zaslužio poziv Zlatka Dalića u redove 'vatrenih'. Ali za njega je zainteresirana reprezentacija iz susjedstva...

Prošao je Sandro Kulenović (24) sve omladinske selekcije hrvatske reprezentacije, no još uvijek čeka poziv Zlatka Dalića. I to bi mogao biti veliki problem za 'vatrene' i HNS ako ubrzo ne reagiraju.

Naime, Kulenović je zadnji put igrao za U-21 reprezentaciju još u svibnju 2021. godine, što mu ostavlja prostor za promjenu sportskog državljanstva, a kako navode Sportske.ba, napadač Dinama je već neko vrijeme 'na radaru' Bosne i Hercegovine!

Dolaskom Sergeja Barbareza na mjesto izbornika reprezentacije BiH, te Emira Spahića za direktora, stvari su se u redovima 'zmajeva' počele mijenjati te ovaj dvojac intenzivno traga za igračima iz regije i inozemstva koji bi željeli zaigrati za BiH. Kulenović je visoko na listi želja, no za sada mu nije stigao službeni poziv iz BiH.

  • +78
Dinamo - Qarabag, Liga prvaka, kvalifikacije, 20.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Dinamov golgeter Sandro Kulenović je sin nekadašnjeg A reprezentativca Bosne i Hercegovine, Almina Kulenovića. Sandro je rođeni Zagrepčanin, ali korijene vuče iz Bihaća odakle je njegov otac Almin.

>> Šok! Nije imao strpljenja čekati Dalićev poziv, pa izabrao drugu reprezentaciju

Podsjetimo, Almin Kulenović za reprezentaciju BiH je odigrao ukupno sedam utakmica pri čemu je postigao dva gola.