veliki rafa

Modrić se naklonio Nadalu nakon najavljene mirovine; sprema se oproštaj na Bernabeu

11.10.2024 u 16:21

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Rafael Nadal (38) jučer je najavio kraj svoje bogate teniske karijere.

Njegovi posljednji nastupi bit će na Davis Cup turniru u Malagi, koji se održava u studenom. Odluku o povlačenju podijelio je putem društvenih mreža te se emotivno se osvrnuo na izazove s kojima se suočavao u posljednjim godinama.

'Nakon mnogo razmišljanja, donio sam ovu tešku odluku. Posljednje dvije godine bile su izrazito izazovne, s brojnim ograničenjima koja su mi otežavala igru. Zahvaljujem svima na podršci tijekom moje karijere', izjavio je Nadal u videu.

Nakon objave, brojne sportske zvijezde izrazile su mu podršku, a među njima i Luka Modrić (39), ikona Real Madrida i hrvatske nogometne reprezentacije.

Modrić je na Instagramu pohvalio Nadala na njegovom životnom uspjehu:

'Sportska legenda i uzor mnogim sportašima. Čestitam ti na spektakularnoj karijeri i nasljeđu koje ostavljaš.'

Rafael Nadal, veliki navijač Real Madrida, dobit će poseban oproštaj iz tenisa, a predsjednik kluba Florentino Perez planira mu prirediti spektakularan ispraćaj. Kao jedan od najcjenjenijih sportaša u Španjolskoj, Nadal će imati priliku oprostiti se od karijere na jednom od najpoznatijih stadiona na svijetu – Santiago Bernabeuu.

Real Madrid, u svom službenom priopćenju nakon Nadalove objave, izrazio je divljenje prema ovom velikom sportašu, naglasivši da žele 'pokazati svoje divljenje i naklonost prema jednoj od najvećih legendi španskog i svjetskog sporta'.

Perez želi organizirati nezaboravan događaj na Bernabeuu, okupljajući neke od najvećih imena u svijetu tenisa, uključujući Novaka Đokovića, Rogera Federera i Nadalovog nasljednika Carlosa Alcaraza. Planira se egzibicijski meč koji će biti prava poslastica za navijače, pružajući priliku da se na poseban način oprosti od jednog od najvećih tenisača svih vremena.