BEZ OKOLIŠANJA

Kako će Uefa reagirati na ovaj transparent navijača Bayerna, slijedi li kazna?

18.09.2024 u 11:38

Bionic
Reading

Novi format Lige prvaka na udaru je igrača i navijača. U Munchenu su pristaše Bayerna istaknule veliki transparent protiv Uefe

Novi sustav natjecanja s 32 momčadi uznačajno je povećao broj utakmica te doveo igrače do ruba fizičke i psihičke izdržjivosti. Nezadovojni su i navijači.

Bayernovi smatraju da su nacionalna natjecanja minorizirana i ugrožena zbog Uefine želje za što većom zaradom.

  • +8
Bayern - Dinamo (17.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Vaša reforma Lige prvaka povećava financijsku nejednakost i uništava nacionalna natjecanja. Borite se protiv uzroka, ne protiv simptoma - J*** Uefu', pisalo je na transparentu kojeg su istaknuli tijekom susreta 1. kola Lige prvaka Bayern - Dinamo.

Isti dan je igrač Manhester Cityja i španjolske reprezentacije Rodri upozorio:

'Mislim kako smo blizu štrajka igrača. Opće je mišljenje među igračima kako, ako se ovakva situacija nastavi, nećemo imati druge mogućnosti. Uistinu smatram kako je broj utakmica nešto što nas brine. Optimalan broj utakmica na kojima bismo mogli igrati na vrhunskoj razini je između 40 i 50, nakon toga padate jer je fizički nemoguće zadržati tu razinu. Ove sezone mi ćemo odigrati između 70 i 80 utakmica, ovisno koliko daleko ćemo otići u kojem natjecanju. To je previše. Moramo se pobrinuti za sebe jer smo mi glavni likovi u ovom poslu. Nije sve u novcu i marketingu, ima nešto i u kvaliteti predstave. Kada se mogu odmoriti i kad nisam umoran, tada i igram bolje. I ako ljudi žele vidjeti bolji nogomet, onda mi moramo imati vremena za odmor', izjavio je 28-godišnji Rodri.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport
Standings provided by Sofascore