dinamo je prvi

Kakva uvertira za najvažniju utakmicu godine: Dinamovi klinci uništili Šahtar kojeg je od potopa spasio golman

06.11.2019 u 16:11

Bionic
Reading

Dinamovi juniori su s 1:0 pobijedili Šahtar, no imali su prilike zabiti i puno više od jednog gola

Mlada Dinamova momčad je u juniorskoj Ligi prvaka dočekala Šahtar na Hitrec-Kacianu. Bila je to sjajna uvertira u ono što slijedi nešto kasnije na Maksimiru kada će seniorske ekipe Dinama i Šahtara također odmjeriti snage u četvrtom kolu najelitnijeg nogometnog natjecanja.

Dinamo je krenuo furiozno već od prve minute, a Šahtar je cijelu utakmicu bio u podređenom položaju s tek jednom šansom pred sami kraj utakmice. Sijevali su napadi 'modrih', ali malo nesreće, nepreciznosti i sjajni vratar Trubin zaustavili su kišu golova koja je mogla pasti u mrežu Šahtara.

Na kraju je Dinamo slavio s 1:0, umjesto pet ili šest koliko je moglo biti, golom Krizmanića u 61. minuti Dinamova desetka je pucala s 20-ak metara po podu, a vratar Šahtara nije dobro vidio loptu pa se ona provukla kroz šesnaesterac i završila u samom kutu.

  • +17
Juniorska Liga prvaka, Dinamo - Šahtar, 6.11.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Mogao je Šahtar i poravnati rezultat na samom kraju susreta, ali udarac Bondarenka sjajno brani vratar Krkalić koji je u ovom susretu zamijenio Josipovića na vratima Dinama. Tih 1:0 bilo je dovoljno za pobjedu i zadržavanje prvog mjesta.

U drugom susretu skupine Atalanta je s 1:0 pobijedila Manchester City i sada je na drugom mjestu sa sedam osvojenih bodova, bodom manje od Dinama. City je treći s četiri boda, dok je Šahtar na začelju s dva osvojena boda.