FIFA_SP_2018.svg

promjena na golu

Kalinić objasnio kako Brozović 'terorizira' sve reprezentativce!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening u Roščinu, prije puta u Rostov, na posljednju utakmicu u skupini, a u kojoj će našima suparnik biti Island

S obzriom na okolnosti odnosno činjenicu da je Hrvatska već osigurala nastup u osmini finala, izbornik Dalić najavio je promjene u sastavu. A kako se pred novinarima, uoči posljednjeg treninga pred put u Rostov na Donu, pojavio Lovre Kalinić, posve je logično za očekivati da će upravo on stati na gol umjesto Danijela Subašića.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Naravno, i takva izmijenjena Hrvatska tražit će pobjedu.

'Hrvatska bez obzira na sastav u svakoj utakmici želi pobijediti i to je naš put. Uvijek želimo dati svoj maksimum i naša želja i cilj su jasni. U dvije utakmice smo pokazali da imamo karakter, želju i volju. To želimo pokazati i u posljednjoj utakmici, neovisno što smo već osigurali prolaz dalje', poručio je Kalinić kojem bi ti bile debitansket minuta na SP-u-

'Jesam li nervozan? Ne, ovo je moj posao i moj život. Spreman sam i naviknut sam na ovakve situacije i nema neke posebne treme', dodao je Kalinić.

U prve dvije utakmice na SP-u Hrvatska nije primila gola, dok je u pet službenih u mreži naših završila tek jedna lopta.

'Nadam se da nećemo primiti gol niti protiv Islanda. U cijelini smo pokazali da se zajedno branimo i napadamo. Otkako nas vodi Dalić odigrali smo puno dobrih utakmica i želimo nastavit u tom ritmu'.

Pozicija golmana vrlo je delikatna jer njihova se greška lako uočava. Ali ima podršku od svojih kolega, Subašića i Livakovića, koji se drže 'kao prst i nokat'.

Kalinić je već branio protiv Islanda i to u kvalifikacijama za World Cup. Bila je to utakmica šestog kola skupine I, a Island je u Reykjaviku slavio sa 1:0. Pogodak odluke zabio je Hordur Magnusson u 90. minuti.

'Dobro ih poznajemo i znamo njihov stile igre. Čvrsti su i jaki u duelu, igraju na duge lopte. Bit ćemo spremni i znat ćemo odgovoriti na njihovu igru'.

Zakraj je Kalinić otkrio kako igarči provode slobodno vrijeme.

'Pikado, biljar, malo na karte, stolni tenis... Svako je dobar u nečemu, ali Brozović je najbolji u svemu'.

Vjerojatno osim u 'briškuli'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal