NIJE DUGO IZDRŽAO

Kao grom iz vedra neba; Jürgen Klopp ima novi posao!

09.10.2024 u 09:12

Bionic
Reading

Omiljeni njemački nogometni trener, 57-godišnji Jürgen Klopp, nije dugo izdržao bez posla. Iako je odlazeći s klupe Liverpoola po okončanju prošle sezone najavio jednogodišnju pauzu, Nijemac je ipak puno prije pristao na nove izazove

Kako prenosi njemački SkySport, Klopp je već potpisao dugoročni ugovor i svoju novu ulogu u Red Bullu započinje 1. siječnja 2025. godine.

Njemački stručnjak će se tako okušati u ulozi strateškog menadžera i bit će odgovoran za međunarodnu mrežu svih nogometnih klubova vezanih za Red Bull (Salzburg, Leipzig, New York...), o pitanjima treniranja, filozofiji igranja, razvoju i transferima talenata/glavnih trenera i više.

Osim toga, Klopp je osigurao izlaznu opciju koja mu omogućuje da u budućnosti postane glavni trener njemačke reprezentacije. Kao potencijalni nasljednik Juliana Nagelsmanna.

Podsjetimo, Klopp je nakon devet godina na kraju prošle sezone napustio Liverpool.

U karijeri je s Borussijom dva puta bio prvak Njemačke, uz jedan Kup i Superkup. Liverpoolu je vratio naslov prvaka Engleske nakon čak 30 godina, a bogatoj kolekciji naslova, dodao je i onaj iz Lige prvaka, FA Cupa, dva Liga kupa, Community Shielda, UEFA Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva.