nije se suzdržavao

Koeman je zabranio pristup reprezentaciji 26-godišnjaku nakon odluke da seli u Arabiju

03.09.2024 u 12:27

Bionic
Reading

Nizozemski izbornik Ronald Koeman izjavio je jednoj od svojih zvijezda da je njegova međunarodna karijera završena nakon što je prešao u saudijsku Pro ligu.

Nizozemska se priprema za UEFA Ligu nacija, nakon što je iznenađujuće stigla do polufinala Eura 2024. Tim Ronalda Koemana će u subotu odigrati utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u Eindhovenu, a u utorak će se suočiti s Njemačkom u Amsterdamu. Iako je Koeman pozvao mnoge igrače koji su ljetos otišli u Njemačku, jedna zvijezda neće biti dio sastava.

Steven Bergwijn, napadač, nije uvršten u tim, a Koeman je kao razlog naveo njegov odlazak u Saudijsku Arabiju. Ajax je u ponedjeljak potvrdio da je 26-godišnji Bergwijn prešao u saudijski klub Al Ittihad, za što je nizozemski klub dobio odštetu od oko 21 milijun eura (17,6 milijuna funti).

Na konferenciji za novinare u utorak, 3. rujna, Koeman je bez okolišanja izjavio da je Bergwijnova međunarodna karijera završena nakon prelaska u Saudijsku Arabiju.

'Steven Bergwijn odlazi u Saudijsku Arabiju sa samo 26 godina. Jasno je da ta odluka nije povezana s ambicijama u sportu,' rekao je Koeman na konferenciji za novinare.

Bergwijn, koji je iz Ajaxa prešao u Al Ittihad, svoj put do profesionalnog nogometa započeo je u mladim selekcijama Ajaxa i PSV Eindhovena. U siječnju 2020. godine, krilni napadač je prešao u Tottenham Hotspur za 27 milijuna funti, ali nije ispunio očekivanja, pa se dvije godine kasnije vratio u Ajax za 26,4 milijuna funti.

U nizozemskoj prijestolnici, Bergwijn je postigao 29 golova i upisao 12 asistencija u 80 utakmica, prije nego što je odlučio prihvatiti ponudu Al Ittihada.