nezavidna situacija

Kovač na mukama uoči velikog finala: Hoće li mu navijači na kraju oprostiti?

17.05.2018 u 13:58

Bionic
Reading

Niko Kovač ove subote ima priliku protiv svog budućeg kluba Bayerna osvojiti njemački Kup i za oproštaj odvesti Eintracht u Europu. Takav scenarij izbrisao bi sve loše što se dogodilo posljednjih tjedana u njegovom odnosu s navijačima i upravom kluba iz Frankfurta...

Bivši hrvatski izbornik tijekom dvije i pol sezone odradio je odličan posao s Eintrachtom kojeg je prvo spasio od ispadanja iz lige pa ga gurnuo u sredinu ljestvice njemačkog prvenstva te dvaput u nizu izborio finale njemačkog nacionalnog Kupa.

  • +25
Niko Kovač - novi trener Bayerna Izvor: Profimedia / Autor: Pixathlon/SIPA

No, objava već u travnju da će na kraju sezone preuzeti Bayern uznemirila je duhove u Frankfurtu, a momčad koja se borila za plasman u Ligu prvaka zatim je potonula i nizom slabih rezultata ostala u Bundesligi tek na osmom mjestu koje ne vodi ni u Europsku ligu.

Iz uprave Eintrachta mogli su se čuti bijesni protesti zato što je vijest o odlasku Kovača u Bavarsku prerano objavljena i evidentno je poremetila atmosferu u svlačionici, a i navijači su se okrenuli protiv hrvatskog stručnjaka kojem su zviždali na nedavnom gostovanju na Allianz Areni.

No, sve se još može ispraviti, jer u subotu Eintracht u Berlinu igra finale Kupa i ako pobijedi Kovač će biti upisan u povijest kluba, a navijači će mu definitivno oprostiti sve što su mu u posljednje vrijeme zamjerali.

Međutim, protivnik je Bayern, budući klub Nike Kovača što ga stavlja u tešku situaciju. Ako doživi uvjerljiv poraz, ne samo što će ga Eintracht ispratiti bez prevelikih zahvala, nego će se povećati sumnja u njegove sposobnosti uoči preuzimanja najvećeg njemačkog kluba. S druge strane, ako pobijedi u Frankfurtu će ga ispratiti kao heroja, no pitanje je kako će biti dočekan u Bavarskoj, a treba mu dobra atmosfera u početnim mjesecima rada u Münchenu.

U svakom slučaju, nelagodna situacija za Kovača koju mora prebroditi i zatim se fokusirati na vraćanje Bayerna na europski vrh, što čak ni legendarnom Heynckessu ove sezone nije uspjelo...