nije mu lako

Kroos poludio nakon novog pravila: Mogu li sada reći da sam europski prvak?

24.09.2024 u 16:51

Bionic
Reading

Njemački maestro veznog reda podijelio je svoje mišljenje o izvješću UEFA-inog sudačkog odbora u vezi igranja rukom Marca Cucurelle protiv Njemačke.

Toni Kroos, bivši igrač i zvijezda njemačke reprezentacije, komentirao je nedavno izvješće UEFA-inog sudačkog odbora, koji je utvrdio da je igranje rukom španjolskog beka Marca Cucurelle u kaznenom prostoru tijekom utakmice Eura 2024., nakon udarca Jamala Musiale, bilo doista kažnjivo djelo. Stoga je britanski sudac Anthony Taylor trebao dosuditi jedanaesterac.

Kroos, koji je vodeća figura u njemačkom nogometu i igrao je u toj utakmici u kojoj je Španjolska eliminirala Njemačku na Euru održanom u njegovoj domovini, već je izrazio oštre kritike u vezi s Cucurellinim postupcima, a sada se dodatno pozabavio odlukom odbora:

'Trebalo im je tri mjeseca da shvate da je to igranje rukom, nešto što su gotovo svi primijetili u trenu. Mogu li reći da sam sada europski prvak jer je to i službeno potvrđeno?' rekao je Kroos kroz smijeh.

Bivši igrač Real Madrida konstantno je bio vrlo kritičan prema incidentu koji je obilježio njegovu posljednju utakmicu kao profesionalnom nogometašu, a najbolniji kontekst je to što je njegova reprezentacija Njemačke pred domaćom publikom bila u borbi za mjesto u polufinalu i prilici za osvajanje trofeja te savršen oproštaj.

'Suzdržao sam se do danas... Nisam bio u prilici vidjeti da je to čisto igranje rukom, pa se nisam ljutio na suca u tom trenutku. Mislio je da nije vrijedno pregledavanja na VAR-u, tek sam se naljutio kad sam to vidio, pa... ostavimo to', rekao je svom bratu Felixu tjednima nakon turnira, tijekom podcasta 'Einfach mal Luppen.

Također je podijelio da se osjećao potpuno prevarenim od strane glavnog suca:

'Na terenu sam se greškom oslonio na njega. Mislim da je barem trebao pregledati situaciju. Ali vjerujem da je problem bio u tome što je znao da ako ga pogleda, morao bi dati penal. Ni sami suci nisu 100 posto sigurni u svoje tumačenje. Na kraju smo to samo mogli prihvatiti.'

Lothar Matthäus, živuća legenda svjetskog i njemačkog nogometa, poznat po oštrim i izravnim analizama, ovom prilikom nije suzdržan u procjeni situacije:

'Ako je istina da UEFA sada priznaje da je to bila pogrešna odluka, onda je očito da smo prevareni! Dakle, navodna uputa bila je samo izgovor, šteta je što tek sada priznaju ono što su svi vidjeli', izjavio je njemački velikan za Bild.