nevjerojatno

Legendarni bolid Michaela Schumachera ide na aukciju; biti će prodan za rekordan iznos

24.10.2024 u 14:00

Bionic
Reading

Ferrari 248 F1, bolid kojeg je vozio legendarni sedmerostruki svjetski prvak Formule 1, Michael Schumacher, uskoro će biti ponuđen na aukciji.

Procjenjuje se da bi cijena za ovaj model iz 2006. godine mogla premašiti nevjerojatnih 10 milijuna eura, što bi ga učinilo najskupljim bolidom ikada prodanim.

Schumacher je u ovom bolidu ostvario pet pobjeda i ukupno sedam puta se penjao na postolje. Automobil je 2007. godine kupio privatni kolekcionar izravno od Ferrarija, a sada se prodaje u besprijekornom stanju. Trenutni rekord drži bolid Ferrarija iz 2001., prodan za 11.4 milijuna dolara.

Prošlo je više od deset godina od nesreće Michaela Schumachera Prošlo je više od desetljeća od teške nesreće koju je Schumacher (55) doživio na skijanju u Francuskoj. Iako je preživio, javnost malo zna o njegovom zdravstvenom stanju, jer obitelj brižljivo čuva njegovu privatnost. Supruga Corinna godinama daje samo kratke izjave i kontrolira tko ima pristup legendarnom vozaču.

  • +15
Formula 1, Velika nagrada SAD, 20.10.2024. Izvor: EPA / Autor: JOHN MABANGLO

Nakon nesreće, Schumacher je proveo šest mjeseci u komi, a liječnici su se borili za njegov život u bolnici u Grenobleu. Dugo je bio u induciranoj komi prije nego što je premješten u obiteljsku kuću u Švicarskoj, gdje je od tada daleko od očiju javnosti.