Skenderov nasljednik

Legendarni Talijan Panucci pregovara s Osijekom; trenerski je stasao uz Capella, a iz Albanije ga potjerali

26.09.2019 u 08:56

Bionic
Reading

Ambiciozni hrvatski prvoligaš Osijek u potrazi je za novim trenerom nakon što je otkaz dobio Dino Skender. Prva želja čelnika kluba bio je Igor Bišćan koji je iznenadno samovoljno napustio klupu Rijeke, a kako je to čini se propalo okrenuli su se inozemnom rješenju pa je tako ozbiljan kandidat postao Talijan Christian Panucci

Christian Panucci, nekada vrlo dobar nogometaš, smijenjen je u ožujku s mjesta albanskog izbornika nakon domaćeg poraza od Turske (0:2) u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2020.

Kako pišu pojedini talijanski mediji 46-godišnji Panucci već je kontaktiran i postoje veliki izgledi da ga uskoro vidimo u HT Prvoj ligi. U bogatoj igračkoj karijeru Panucci je kao obrambeni igrač nastupa za Genou, AC Milan, Real, Inter, Chelsea, Monaco, Romu i Parmu. Ukupno je skupio 57 nastupa za talijansku reprezentaciju, a trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik legendarnom Fabiju Capellu u reprezentaciji Rusije.

Nakon toga je samostalno vodio Livorno, Ternanu te reprezentaciju Albanije u kojoj je smijenjen nakon niza loših rezultata i čak devet poraza na ukupno 15 utakmica.

Obzirom da je Panucci bez posla više od pola godine nema sumnje kako mu se opcija s Osijekom, ambicioznim klubom iza kojeg stoji mađarski kapital, vjerojatno dopala. Pogotovo kada su mu čelnici klubova na čelu s predsjednikom Ivanom Meštrovićem predočili planove i pokazali kako će izgledati moderan nogometni centar Pampas.