SUBAŠIĆ, VRSALJKO, SANTINI...

Legende Zadra punog srca igrale za pomoć djeci!

24.12.2016 u 11:52

Bionic
Reading

Bila je to uistinu čarobna večer, baš kako kaže naziv događaja Futsal Čarolija. U Mocire se natiskalo blizu 1000 gledatelja kako bi došlo vidjeti završnicu malonogometnog turnira, ali prije svega povijesnu utakmicu između Nogometnog kluba Zadar i momčadi nazvane 'Zadarska dica', koju su činili mnogi proslavljeni zadarski igrači.

Od hrvatskih reprezentativaca Danijela Subašića i Šime Vrsaljka, preko vjerujemo budućih reprezentativaca Ivana Santinija, Dominika Livakovića i Stipe Perice, zatim internacionalaca Krševana Santinija, Ivana Ćurjurića, Jurice Buljata i Karla Butića pa do nekih bivših igrača Zadra poput Tomislava Rogića, Dragana Blatnjaka i Marijana Buljata.

Bio je to spektakularan dvoboj sa mnoštvom atraktivnih poteza, u kojemu su zvijezde ipak pokazale svoju klasu i kontrolirale rezultat od početka do kraja. Trojac Ćurjurić – Subašić - Ivan Santini pobrinuo se za uvodnih 3:0, a zatim i za 6:2, a u strijelce se upisao i Krševan Santini. Zadar je u završnici malo pritisnuo, te tridesetak sekundi prije kraja došao na samo gol zaostatka, ali izjednačiti nije stigao.

Rezultat je, dakako, ovom prilikom bio u drugom planu. Najvažnije je bilo da je dvorana napunjena, jer je sav prihod od ulaznica išao u humanitarne svrhe, za Osnovnu školu Voštarnica. Nakon utakmice na svoje su došli i oni najmlađi, brojni dječaci i djevojčice koji su se htjeli fotografirati sa svojim idolima i nisu skidali osmijeh s lica. Ta će im večer zasigurno ostati u posebnom sjećanju, kao i samim igračima, koji su svi redom istaknuli želju da ovi susreti postanu tradicija.

'Nema ništa ljepše nego igrati u Zadru, pred našom publikom. Nadam se da će svake godine biti ovako i kamo sreće da dođu i Modrić i Pršo i sve ostale zadarske legende. Nema ništa bolje nego zaigrati u najdražem dresu. Nadam se da ću se jednoga dana vratiti i završiti karijeru u Zadru', rekao je Ivan Santini

Danijel Subašić i on ovaj su put bili na istoj strani, za razliku od slučaja nekoliko dana ranije, kada su u francuskom prvenstvu igrali Monaco i Caen.

'Kao i uvijek, lijepo mi je doći kući i zaigrati sa svojim bivšim suigračima i prijateljima, a još ljepše kada igramo u humanitarne svrhe. Nadam se da ćemo ovako svake godine. Bilo je lijepo ponovno zaigrati u dresu Zadra. Kući čuvam jednoga iz 2007., a ovoga sam bacio u publiku', s osmjehom je komentirao Subašić

Tomo Gluić, kapetan Nogometnog kluba Zadar, koji je zajedno sa Draganom Županom inicirao ovu utakmicu, zahvalio je svima na odazivu.

'Bilo je predivno, prvenstveno zato što je utakmica organizirana iz humanitarnih razloga, pošto sav prihod od ulaznica ide Osnovnoj školi Voštarnica. Hvala dečkima što su se odazvali, bio je zaista prekrasan osjećaj igrati s takvim veličinama'.

Zadovoljstvo nije krio ni Josip Bepo Bajlo, koji je ovom prilikom s klupe vodio pobjedničku momčad.

'Preponosan sam što sam dobio priliku voditi takve zvijezde, a još i više što možemo reći da su iz škole nogometa i Nogometnog kluba Zadar izišli tako kvalitetni igrači i ljudi', poručio je Bepo.

NK ZADAR - ZADARSKA DICA 6:7

Suci: Roko Režan i Danijel Knez.

Strijelci: 0:1 Ćurjurić, 0:2 Subašić, 0:3 I. Santini, 1:3 Blažević, 1:4 Subašić, 2:4 Pranić, 2:5 Ćurjurić, 2:6 I. Santini, 3:6 Blažević, 3:7 K. Santini, 4:7 Anić, 5:7 Anić, 6:7 Pantalon

NK ZADAR: Tomo Gluić, Dragan Župan, Josip Jurjević, Vlatko Blažević, Renato Pantalon, Mario Pedišić, Ivan Tokić, Matteo Pranić, Josip Anić, Karlo Jurjević, Paulo Colić. Trener: Josip Butić.
ZADARSKA DICA: Tomislav Rogić, Danijel Subašić, Ivan Santini, Krševan Santini, Jure Buljat, Marijan Buljat, Ivan Ćurjurić, Dominik Livaković, Stipe Perica, Šime Vrsaljko, Dragan Blatnjak, Ivan Legatti, Karlo Butić. Trener: Josip Bepo Bajlo.