KVALIFIKACIJE ZA SP

Lionel Messi opet u izdanju u kakvom smo ga gledali godinama

16.10.2024 u 08:40

Bionic
Reading

Argentina je u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026. svladala Boliviju na stadionu Monumental u Buenos Airesu s visokih 6:0 a tri gola zabio je Lionel Messi

Messi je zabio za Argentinu tri puta (19., 84., 86.) pridodavši tome dvije asistencije Lautaru Martinezu (43.), a zatim i Julianu Alvarezu (45+3). Strijelac za Argentinu bio je i Thiago Almada u 69. minuti.

Nakon deset kola (od 18) Argentina je vodeća na ljestvici s 22 boda, tri više od drugoplasirane Kolumbije koja je s 4:0 svladala Čile.

Brazil, koji je također slavio 4:0 protiv Perua, posebno zahvaljujući dvama golovima Raphinhe, zauzima 4. mjesto, a izjednačen je po bodovima (16) s trećim Urugvajem koji je u Montevideu odigrao je bez golova 0:0 s Ekvadorom.

Dva gola za Brazil zabio je s bijele točke (38., 54.) Raphinha, a po jedan (71.) Andreas Pereira i Luiz Henrique.

Paragvaj je povećao svoje izglede za osvajanje jednog od šest kvalifikacijskih mjesta koja vode izravno na Svjetsko prvenstvo nakon što je napadač Torina Antonio Sanabria dvaput zabio u 2:1 pobjedi protiv Venezuele. Paragvaj je šesti s 13 bodova koliko ima i petoplasirani Ekvador.

Sredinom studenog Brazil će odmjeriti snage s Venezuelom, a Argentina s Paragvajem.

Standings provided by Sofascore